Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kandidat UNS-a Ljubiša Obradović povukao se iz komisije za ocenu projekata u Kragujevcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 03. 2021.

Autor: K. Kovač Nastasić Izvor: UNS

Kandidat UNS-a Ljubiša Obradović povukao se iz komisije za ocenu projekata u Kragujevcu

Predstavnik Udruženja novinara Srbije Ljubiša Obradović povukao se iz sastava komisije za ocenu medijskih projekata u Kragujevcu jer su od tri imenovana člana, dva iz Društva novinara Niša – jedan zvanično kao predstavnik DNN-a, a drugi kao nezavisni stručnjak, a inače član Upravnog odbora ovog udruženja.

Kako je naveo u svojoj ostavci na mesto člana komisije, nije uspeo da utvrdi „suštinsku povezanost Društva novinara Niša sa medijskom scenom u Kragujevcu, niti mogućnost da dva predstavnika tog udruženja, u tročlanoj komisiji, procenjuju šta je javni interes Kragujevčana, bez obzira na njihovu dobru volju“.

Obradović kaže da ne dovodi u sumnju dobru nameru gradske administracije da, posle višegodišnje pauze, raspiše i realizuje konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Kragujevcu, kao ni pravno-formalnu ispravnost procedure izbora Komisije za ocenu prispelih projekata, ali da iz navedenih razloga nije u stanju da prihvati mesto člana Komisije.

U Rešenju o imenovanju komisije za ocenu projekata iz oblasti javnog infrmisanja u Kragujevcu, osim Obradovića, stoji da su izabrani članovi „Aleksandar Stanojević iz Niša koga je predložilo Društvo novinara Niša i Miodrag Miljković iz Niša, nezavisni stručnjak za medije“.

Grad Kragujevac je, podsetimo, krajem januara prvi put posle šest godina raspisao konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti informisanja, za šta je opredelio 10 miliona dinara.

Ljubiša Obradović od 1979. radio je kao novinar lista "Svetlost" i Radio Kragujevca. Od 1996. godine uređivao je (i radio kao vebmaster) sajt nedeljnika "Nezavisna Svetlost", a do kraja 2005. godine radio je kao politički komentator ovog nedeljnika.

Tekstove je povremeno objavljivao i u NIN-u, časopisu "Transition", a od decembra 2004. godine honorano je radio za Informativni program RTS-a. Izveštavao tri godine sa suđenja u ICTY iz Haga.

Decembra 2005. godine imenovan je za glavnog i odgovornog urednika JP RTK (TV Kragujevac).

Od 1. maja 2008. godine do 31. oktobra 2018. bio je odgovorni urednik Internet portala RTS-a.

Živi i radi kao frilenser u Kragujevcu.

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

09.03.

2021.

Микола [neregistrovani] u 15:22

Љубиша није фриленсер већ пензионер

Информација би требало да буде тачна, правовремена и- потпуна. Набрајању функција и послова које је Љубиша Обрадовић обављао, недостаје кључна ствар: Љубиша је од 31. октобра 2018. године пензионер. Пошто је напунио 65 година живота, по сили закона му је престао радни однос у РТС, где је читаву деценију био уредник интернет портала те телевизије, У тексту, међутим, наводите да Обрадовић ради као фриленсер. Узгред, није лоше бити пензионер, посебно је добро ако новинар доживи пензију и Љубиши Обрадовићу желимо да је дуго година у здрављу користи. Али, зашто избегавате да наведете да је пензионисани уредник РТС био изабран у Комисију града Крагујевца за избор медијских пројеката који ће се финансирати из буџета?

Odgovori
uto

09.03.

2021.

Mikaina [neregistrovani] u 14:36

Mića

Bravo! Kapa dole! Dokle Miodrag Mića Miljković?!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi