Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Studenti novinarstva iz Niša posetili Blic, UNS i B92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 06. 2012.

Izvor: UNS

Studenti novinarstva iz Niša posetili Blic, UNS i B92

Poseta nacionalnim medijima koju je UNS organizovao za sedamanestoro studenata novinarstva iz Niša u četvrtak, 31. maja, počela je obilaskom redakcija Ringier Axel Springera.

Kroz prostor u Žorža Klemensoa gde radi integrisana redakcija Blica, 24 sata i lista Alo proveo ih je kolega Milan Vukelić.

U centralnom prostoru sa kompjuterima, gde radi najveći broj novinara, studenti su zastali ispred ogromnog ekrana sa kog zaposleni prate najnovije naslove, podatke o poseti svojim sajtovima, televizijski program... Imali su mogućnost da priđu visokom stolu, tik ispod velikog ekrana, za kojim se urednici stojeći dogovaraju o aktuelnim temama.

Studenti su prošli i kroz odeljke u kojima se nalaze redakcije Blic žene, Pulsa, Auto Bilda i NIN-a. Interesovalo ih je imaju li prednost pri zapošljavanju kao studenti novinarstva, da li se nemački vlasnik meša u uređivanje, kolika su primanja novinara...

U UNS-u je studentima iz Niša predavanje o spoljnopolitičkom novinarstvu održala predsednica Ljiljana Smajlović. Rekla im je da je njoj u novinarskoj karijeri veoma koristilo znanje o uporednim političkim sistemima koje je stekla na fakultetu. Savetovala ih je takođe da neprekidno uče i usavršavaju strane jezike.

Kroz RTV B92 studente je vodio Saša Mirković, jedan od osnivača ove kuće. Imali su priliku da uđu u televizijska studija u zgradi na Novom Beogradu, saznaju o načinu rada redakcije i upoznaju se sa istorijatom kuće.

Studenti iz Niša u hodnicima su razgledali fotografije iz 90ih na kojima su prvi novinara i voditelji Radija B92. Upoznali su se sa jednim od najpoznatijih radijskih voditelja Igorom Brakusom i slušali njegovu emisiju uživo iz studija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi