Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Protest vojvođanskih emitera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 02. 2012.

Protest vojvođanskih emitera

Nove naknade SOKOJ-u uvećane od 300 do 700 odsto bez kriterijuma usaglašenih sa emiterima i ANEM-om finansijski će ugušiti lokalne i regionalne radio stanice u Vojvodini, rečeno je na sastanku koji je u Novom Sadu organizovao Radio Dunav iz Apatina.

- Ako lokalni radio poput Radio Dunava treba mesečno da plati SOKOJ-u više od 60.000 dinara, to znači da ćemo skoro polovinu mesečnog budžeta od reklama morati da damo ovoj organizaciji koja tumači zakon kako njoj odgovara, rekao je Aleksandar Dukić, vlasnik Radio Dunava.

Najslušanije vojvođanske stanice poput Radio AS-a, Radija 021, Radio Sajma i lokalne i regionalne stanice poput Radio Bečeja i Radio Srbobrana, odlučne su da se bore za opstanak svojih medija, pa će na svim stanicama krenuti spot koji će biti poziv nadležnima da stanu na put samovolji SOKOJ-a.

Za sedam dana u Novom Sadu će biti održan skup svih vojvođanskih stanica čiji će domaćin biti Društvo novinara Vojvodine-UNS, na kojem treba da bude dogovoren protest svih lokalnih i regionalnih emitera Srbije pred zgradom SOKOJ-a. Pre toga će biti održana konferencija za novinare sa koje će biti upućeno pismo Vladi Srbije i svim nadležnim ministarstvima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi