Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  „Blic“ nas optužuje za Đinđićevo ubistvo?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

16. 11. 2012.

Autor: E. I. Izvor: Informer

„Blic“ nas optužuje za Đinđićevo ubistvo?!

Prvo izmislili da je Dragan J. Vučićević ‘Krasnićijev portparol’, a sada lažu da imaju snimke njegovih razgovora sa Šiptarom.

Rukovodstvo „Blica“, u panici da će se konačno otkriti njihove milionske mahinacije, nastavlja sa monstruoznim napadima na Informer!

Prvo su besramno izmislili da je naš glavni urednik Dragan J. Vučićević radio kao portparol „kontroverznog albanskog biznismena Krasnićija iz Gnjilana“, a juče su u očajanju potegli još crnju laž!

Dokažite ili platite

Novinari „Blica“ su na našoj konferenciji za novinare javno rekli da imaju snimke i transkripte Vučićevićevih razgovora sa šefom „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem.

„Blicovci“, očigledno instruirani lažima svog glavnog urednika Veselina Simonovića, najavili su čak i da će objaviti transkripte razgovora Vučićevića sa čovekom koji je ubio Đinđića!

- To što ste rekli je strašna, odvratna, monstruozna laž! Nikada se u životu, Bogu hvala, nisam ni video, ni čuo sa Spasojevićem! Pozivam vas da odmah objavite te navodne transkripte. Tužiću vas i zbog ove laži, pa na sudu dokažite i da sam radio za Krasnićija i da sam pričao sa Šiptarom. Sram vas bilo! - odgovorio je Vučićević.

Advokat Informera Boris Bogdanović juče je izneo konkretne dokaze da naš glavni urednik nikada nije bio zaposlen u Gnjilanu i da nikada nije radio za bilo kakvog Krasnićija. Novinarima je stavljen na uvid izvod iz Fonda PIO s detaljnim podacima o zaposlenju Vučićevića.

- ‘Blic’ i ‘Alo’ su, bez ikakvih dokaza i očigledno bez bilo kakve prethodne provere, objavili potpuno lažnu informaciju. Ovaj se slučaj ne može smatrati samo klevetom ili uvredom, već i pozivom na linč, jer je Vučićević na naslovnoj strani proglašen za albanskog plaćenika - upozorio je Bogdanović, i najavio da će tužba protiv izdavača „Blica“ biti podneta početkom sledeće nedelje.

Kriju mahinacije

Glavni urednik našeg lista podsetio je da je lavinu monstruoznih napada na Informer izazvala njegova inicijativa da se uredi tržište štampe u Srbiji.

„Blic“ i „Alo“ su, naime, krenuli sa objavljivanjem najcrnjih laži neposredno pošto smo krajem oktobra na „Pres medija samitu“ zatražili da se prekine sa deljenjem marketinških budžeta na osnovu lažiranih izveštaja o tiražu i rejtingu novina.

- ‘Blicovci’ sada hoće da lažima sakriju svoje mućke! Oni očajnički pokušavaju da zamene teze i da u javnosti kao temu nametnu laži. Žele da spreče da se otkrije istina o otimanju stotina miliona dinara iz državnih budžeta i fondova - objasnio je Vučićević, i pozvao strukovna udruženja i kompletnu javnost da dignu svoj glas protiv sramne kampanje.

- Na javnoj sceni sada vidimo najgore gebelsovske metode. Danas mene, bez ikakvih dokaza, optužuju da sam „albanski plaćenik“ i maltene saučesnik u ubistvu Đinđića, a sutra mogu to isto da urade s bilo kim od vas. Moramo se, svi zajedno, odupreti javnom nasilju ‘blicovaca’ - apelovao je naš glavni urednik.

Antrfile : Smajlović: „Krasnići“ bez opravdanja

Ako je tvrdnja da je Vučićević bio portparol izvesnog Krasnićija iz Gnjilana neistinita i/ili nedokaziva, kao što se čini da jeste, tu neistinu nije moguće naknadno pravdati Vučićevićevim eventualnim uređivačkim manama ili promašajima. Ni u jednom ratu nisu dozvoljena sva sredstva, a glasine i klevete su nespojive s novinarstvom.

Željko Cvijanović: Kriminalni lanac

Urednik „Novog Standarda“ Željko Cvijanović smatra da ceo „Blicov“ slučaj veoma miriše na kriminal!

- S jedne strane, imamo novine koje su suštinski štitile jednu organizovanu kriminalnu grupu, koja se zove Demokratska stranka. DS je bio na vlasti, pa možemo posumnjati da su ljudi iz ‘Blica’ bili obmanuti. S druge strane, kada vidimo količinu isplata koje su dobijali od DS, sužava se prostor za sumnju. Sve ovo nas navodi na pomisao da su bili deo tog kriminalnog lanca. Umesto da se odbrani, ‘Blic’ nastavlja s kriminalnim napadima. Trebalo bi da navedu odakle im transkripti, da li su ih dobili od nemačke BND ili Tačijeve SHIK - kaže Cvijanović, i dodaje da medijsko talasanje može doneti samo promene, koje su poželjne u svakom slučaju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi