Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  Krasnićijev portparol, pa Miškovićev urednik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

14. 11. 2012.

Izvor: Alo

Krasnićijev portparol, pa Miškovićev urednik

Vlasnik „Informera” i navodni borac protiv „zločinačkih udruženja” u medijima godinama krio da iza njegovih novina „Pres” stoji Miroslav Mišković, dok je za vreme rada u „Kuriru” radio i kao PR kontroverznog albanskog biznismena.

„Mi, za razliku od nekih drugih, nemamo iza sebe ni strane medijske korporacije, ni domaće tajkune, nemamo nikoga ko bi nam pokrio gubitke...

Za razliku od drugih, mi živimo samo od vas, samo od kioska...“, izjavio je 2008. godine Dragan J. Vučićević, donedavno glavni urednik i predsednik Upravnog odbora novina „Pres“, u vreme kad je pojedinačno najveći vlasnik tog lista bio najpoznatiji srpski tajkun Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“.

Vučićević, koji sebe proklamuje kao borca protiv „kriminala, korupcije, štetotičina, bandi, korumpiranih skotova, lažova, idiota“... nikada pre u javnim nastupima nije izneo podatak da njihova primanja, ali i uređivačka politika kuće u kojoj je radio zavise i od 50 odsto vlasništva kiparske ofšor kompanije „Amber pres limitid“, iza koje je sve vreme stajao Miroslav Mišković.

Vučićević je javnosti propustio i da predstavi deo svoje biografi je vezan za rad u „Kuriru“.

Naime, vlasnici tabloida “Kurir”, otac i sin Radisav i Aleksandar Rodić, u mutnim radnjama i neplaćanju poreza i doprinosa radnicima išli su toliko daleko da su čak dvojicu urednika prijavili na fi ktivnim pozicijama u fi rmi izvesnog biznismena Krasnićija u Gnjilanu, na Kosovu.

Tako je Dragan Vučićević jedno vreme bio prijavljen kao portparol ovog albanskog biznismena. Ipak, ostalo je nejasno da li je ovo Vučićevićevo zaposlenje bilo samo fi ktivno ili je kontroverzni albanski biznismen Krasnići kroz taj odnos imao uticaja na uređivačku politiku “Kurira”.

Zanimljivo je i da je Vučićević nedavno prozvao „Pres pablišing grup“, u kojem je godinama radio, da je deo „zločinačkog udruženja“ u neregularnoj tržišnoj utakmici?!

Nejasno je zašto je tek sada, kada je otišao iz „Presa“, a svoja upravljačka prava i udeo od šest odsto prebacio na suprugu, izneo ozbiljne optužbe na račun kompanije u kojoj je radio na više liderskih pozicija? Zanimljivo je da i za sadašnje novine “Informer”, čiji je navodno stoprocentni vlasnik, Vučićević takođe tvrdi da iza njih “ne stoje ni političari, ni tajkuni”, već samo novinari i urednici...

Interesantno je i da, prema podacima Agencije za privredne registre, osnivački kapital položen za “Insajder tim”, izdavača ovih novina, iznosi svega 100 dinara.

Pitanja na koja Vučićević nije odgovorio


“Alo!” je ovim povodom juče poslao i pitanja Draganu J. Vučićeviću, sada vlasniku i glavnom i odgovornom uredniku lista “Informer”, povodom saznanja da je srpski tajkun Miroslav Mišković bio suvlasnik lista “Pres”, a da je rukovodstvo ovih novina na čelu sa Vučićevićem ćutalo o tome.

Ipak, do zaključenja ovog broja odgovori na pitanja, koja objavljujemo, nisu stigli.

Zašto nikad niste spomenuli da je Miroslav Mišković bio vlasnik “Presa” dok ste vi bili glavni urednik i predsednik upravnog odbora tog lista?

Kakvu uređivačku politiku je Mišković tražio od vas?

Da li je Mišković naručivao tekstove u kojima je tražio da napadate neke
ljude, stranke, institucije ili firme? Koje?

Kakav je gazda bio Mišković?

Da li ste novcem zarađenim u Miškovićevom “Presu” pokrenuli “Informer”?

U kakvim ste odnosima sa albanskim biznismenom iz Gnjilana Krasnićijem, s obzirom na to da ste bili njegov portparol u vreme dok ste bili i urednik u “Kuriru”?

Da li je i kako Krasnići uticao na vašu uređivačku politiku dok ste bili
urednik u “Kuriru”?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi