Naslovna  |  Aktuelno  |  Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)  |  Saopštenje za javnost vlasnika i direktora dnevnog lista Kurir
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

13. 11. 2012.

Autor: Aleksandar Rodić Izvor: Kurir

Saopštenje za javnost vlasnika i direktora dnevnog lista Kurir

Mi u Kuriru borimo se za finansijsku nezavisnost i slobodu medija jer je ona osnov svakog demokratskog društva.

Sve što Kurir hoće jeste transparentno tržište na kojem su svi ravnopravni i gde se pobeđuje radom, umećem i znanjem, a ne skrivenim dilovima sa političkim moćnicima.

Ćutali smo i trpeli sve vreme, jer svi znaju kroz kakav pakao je prošla moja porodica i Kurir kao kompanija. Dosta je bilo straha od marketinških agencija koje su koristile svoj politički uticaj kako bi finansijski ucenjivale srpske izdavače i time direktno gušile slobodu govora.

U Srbiji su pojedine marketinške agencije svojim monopolom stekle moć da utiču na uređivačku politiku medija. Svedoci ste da "medijska mafija" na sve načine pokušava da nas diskredituje.

Pozivamo sve ostale srpske izdavače da dignu glas protiv tajkunsko-političkih zloupotreba, koje su medije, oglašivače i ostale marketinške agencije godinama gušile ili kontrolisale ucenama.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi