Naslovna  |  Aktuelno  |  Sindikalne teme  |  UNS organizuje radionicu u Novom Sadu "Kako da pokrenem podkast i šta treba da znam o novinarskom preduzetništvu?"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sindikalne teme

06. 10. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS organizuje radionicu u Novom Sadu "Kako da pokrenem podkast i šta treba da znam o novinarskom preduzetništvu?"

Udruženje novinara Srbije (UNS) zajedno sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine organizuje dvodnevnu besplatnu radionicu "Kako da pokrenem podkast i šta treba da znam o novinarskom preduzetništvu?". Pozivamo novinare i medijske radnike, posebno mlade novinare, studente novinarstva i frilensere, da se prijave na obuku koju organizujemo 24. i 25. oktobra.

. .

Prvog dana radionice sa polaznicima će raditi Vladimir Radinović i obuhvatiti teme: pokretanje podkasata - od ideje do realizacije, distribucija i građenje zajednice, marketing i monetizacija.

Drugog dana polaznici će moći da čuju iskustvo novinarke-preduzetnice Miljane Nešković koja će govoriti na temu osmišljavanja autorskog podkasta, odabiru tematike, pripremi za razgovor, odabiru sagovornika, vođenju razgovora, kao i poslovnim mogućnostima.

Prijave sa kraćom biografijom i kontakt telefonom i imejlom treba poslati na imejl uns.dnv@gmail.com  do 23. oktobra.

Miljana Nešković je autorka podkasta "Snaga uma" na Nova.rs koji se emituje od 2020. godine. U tematskom središtu podkasta je mentalna snaga, tako da podkast obuhvata različite lične ili akademske lekcije gostiju o stvarima koje nam suštinski utiču na kvalitet života, misli, odluke i odnose s drugima. Novinarka je sa više od petnaest godina staža u medijima. Karijeru je počela na TV Metropolis, radila je na RTS-u, a novinarski se izgradila baveći se društvenim fenomenima i kulturom u štampanim medijima među kojima su Nedeljnik, NIN, Plejboj, Original... U jesen 2020. godine dolazi na Nova.rs kao kolumnistkinja i pokreće podkast "Snaga uma" koji je u međuvremenu izrodio brojne ekskluzivne razgovore.

Vladimir Radinović ima više od 15 godina iskustva u digitalnim medijima sa fokusom na radijske formate i medije zajednice. Osnivač je platforme podcast.rs najvećeg regionalnog distributera podkasta kao i prve lokalne produkcijske kuće koja se specijalizovala za ovaj medijski format. Član je upravnog odbora Evropskog foruma medija zajednice (CMFE.eu). Sarađivao je sa mnogim medijskim kućama kao što su Gimlet, NPR, Radio Slobodna Evropa, Dojče Vele... 

Broj mesta je ograničen. 

UNS seminar organizuje u okviru projekta sa Evropskom federacijom novinara koji, između ostalog, za cilj ima usavršavanje novinara i medijskih radnika kako bi bili konkurentniji na medijskom tržištu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi