Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Novinari odbili da učestvuju u emisiji sa Dodikom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

31. 08. 2018.

Izvor: CAPITAL.ba

Novinari odbili da učestvuju u emisiji sa Dodikom

Urednici portala CAPITAL.ba i BN televizije Siniša Vukelić i Suzana Rađen-Todorić te novinarka agencije FENA Dušica Stanojević odbili su poziv za učešće u emisiji „Intervju sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom“ na Radio televiziji Republike Srpske, dok se ne ispune osnovni uslovi za nesmetan i slobodan rad medija i novinara.

U odgovoru koji su poslali RTRS-u, Vukelić, Rađen-Todorić i Stanojević su naveli da neće učestvovati u emisiji dok se ne ispune sljedeći uslovi:

„Odbijamo učestvovati u emisiji dok ne prestanu napadi na novinare i vrijeđanje novinara od strane nosilaca vlasti u RS, dok se ne procesuiraju napadači i nalogodavci napada na Vladimira Kovačevića, dok se ne uspostavi jednak tretman institucija i nosilaca vlasti prema svim medijskim kućama i novinarima i dok se ne uspostavi zakonski okvir koji će garantovati sigurnost novinara i odgovornost za sve vrste napada na novinare“, navedeno je u odgovoru.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi