Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Katja Kušec nova urednica HTV 1, Vladimir Kumbrija urednik prvog programa Hrvatskog radija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

24. 08. 2018.

Autor: Hina Izvor: HND

Katja Kušec nova urednica HTV 1, Vladimir Kumbrija urednik prvog programa Hrvatskog radija

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić nedavno je imenovao urednike televizijskih i radijskih programa javne radiotelevizije među kojima su i nova urednica prvog programa Hrvatske televizije (HTV 1) Katja Kušec i urednik prvog programa Hrvatskog radija (HR1) Vladimir Kumbrija.

Odlukom glavnog ravnatelja HRT-a, a na prijedlog ravnatelja poslovne jedinice Program Renata Kunića i glavnog urednika televizijskih programa HRT-a Brune Kovačevića, novi urednik HTV 2 je Tomislav Štengl, urednica HTV 3 Vlatka Kolarović, a HTV 4 Dražen Miočić.

Osim Vladimira Kumbrije koji je na čelu prvog programa Hrvatskog radija (HR), za urednicu HR 3 potvrđena je Nevenka Dujmović, ali drugi radijski program još i dalje vodi vršiteljica dužnosti urednice Jadranka Rilović.

Imenovanja su objavljena na internetskim stranicama HRT-a, a uslijedila su nakon što je krajem lipnja Bruno Kovačević imenovan za glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i međunarodnog televizijskog programskog kanala, Eliana Čandrlić Glibota za glavnu urednicu programa Hrvatskog radija i Andreja Arežina Grgičević za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga.

Nova imenovanja provedena su na temelju javnoga natječaja na kojem je HRT pozvao kandidate da se prijave za radno mjesto urednika za sva četiri televizijska programa HRT-a, kao i međunarodnoga televizijskoga programa te za radna mjesta urednika u tri programa Hrvatskoga radija, međunarodnoga radijskog programa,te za urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatske televizije (IMS – HTV) i urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatskoga radija (IMS – HR).

Osim toga, bio je raspisan je i natječaj urednike HRT-ovih lokalnih radiopostaja: Radija Knin, Radija Pula, Radija Zadar, Radija Dubrovnik, Radija Rijeka, Radija Split, Radija Osijek i Radija Sljeme.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi