Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Nezadovoljan tekstom, upao u redakciju Dana, napao novinare i lomio inventar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

24. 08. 2022.

Autor: Telegraf.rs Izvor: Telegraf.rs

Nezadovoljan tekstom, upao u redakciju Dana, napao novinare i lomio inventar

Pejanović je počeo da pravi haos već u oglasnom odjeljenju Dana, a onda nastavio i u ostalim redakcijama

Žarko Pejanović zvani Knele sa Zabjela priveden je u Crnoj Gori nakon što je u utorak upao u redakcije dnevnih novina Dan i portala Dana i fizički napao zaposlene lomeći inventar. Tehnički urednik Dana i jedan novinar su tom prilikom povređeni.

Kako prenosi Dan, Pejanović je nezadovoljan što je u tekstu sa takmičenja u ležanju, koje je održano u etno selu Montenegro u Breznama, na kojem je pobedio, pisalo da je “najveći džabalebaroš”. Inače “najveći džabalebaroš” je već par godina ustaljeni naziv za onoga koji pobedi u ovom takmičenju.

Portal Dan navodi da je Pejanović počeo da pravi haos već u oglasnom odeljenju Dana, a onda nastavio i u ostalim redakcijama.

Tim povodom oglasila se i policija saopštenjem:

- U utorak u 18.06 časova policiji u Podgorici je prijavljeno da je jedno lice ušlo u prostorije redakcije DAN-a i fizički napalo novinare koji su se tu nalazili. Pripadnici policije su izašli na lice mesta gde su zatekli Ž. P. (38) koji je, nezadovoljan objavljenim tekstom u ovom mediju, o takmičenju koje se održalo prethodnih dana u jednom etno selu u Plužinama, a u kojem je isti učestvovao, fizički napao tehničkog urednika redakcije A.J., te polomio staklo i deo inventara u ovim prostorijama. A.J. je ovom prilikom zadobio povrede u vidu ogrebotine na šaci - navodi se u saopštenju.

Policija je izvršila uviđaj uviđaj na licu mesta, od prisutnih prikupila obaveštenja u službenim prostorijama, a sa događajem je upoznat tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji dela nakon kompletiranja spisa predmeta.

Napad je osudilo i Udruženje novinara Crne Gore i traži od nadležnih da se počinilac kazni u skladu sa zakonom.

- UNCG poziva još jednom celokupnu javnost da shvati da je sloboda medija jedan od temelja demokratskog i normalnog društva i da se oni moraju odbraniti, jer u suprotnom klizimo u političku i sveopštu diktaturu. Pozivamo i građane koji su nezadovoljni pisanjem medija da svoje zadovoljenje traže u skladu sa zakonom, a ne da divljaju po redakcijama i napadima na novinare sprovode svoju pravdu. UNCG očekuje brzu reakciju države i odgovarajuću kaznu za građanina koji je divljao u redakciji “Dana”- poručuje se u saopštenju.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi