Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Inspekcija u Splitu istražuje slučaj preminulog novinara Matijanića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

09. 08. 2022.

Autor: Beta Izvor: N1

Inspekcija u Splitu istražuje slučaj preminulog novinara Matijanića

Hrvatsko ministarstvo zdravstva saopštilo je da se obavlja inspekcijski nadzor u svim splitskim zdravstvenim ustanovama koje su učestvovale u zbrinjavanju novinara Vladimira Matijanića, koji je u petak umro od posledica kovida, prenosi Hina

Smrt novinara Vladimira Matijanića uznemirila je hrvatsku javnost, nakon što su objavljeni snimci i sadržaj njegovih razgovora sa lekarima u pokušaju da bude hospitalizovan i da dobije terapiju.

Matijanićeva partnerka, novinarka Andrea Topić, objavila je na Fejsbuku hronologiju slučaja, tvrdeći da je njegovo zdravstveno stanje bilo teško, ali su odbili da ga prime u bolnicu, uprkos tome što je osoba sa komorbiditetima zbog kojih nije mogao da bude vakcinisan i što mu se stanje pogoršavalo iz sata u sat.

Opisala je i da su više puta zvali bolnicu i hitnu pomoć koja nije želela da hospitalizuje Matijanića, a kada mu se stanje dodatno pogoršalo došli su, ali je tada već bilo kasno.

Pokretanje istrage ranije su najavili i policija i državno tužilaštvo.

Kako prenosi Hina, inspekcija ministarstva zdravstva je poslata u KBC Split, županijski Zavod za hitnu medicinu i nadležnu ambulantu porodične medicine, sprovode je zdravstveni inspektori i viši zdravstveni inspektori, a uključeni su i specijalisti hitne medicine i infektologije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi