Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Udruženje novinara Crne Gore: Najoštrije osuđujemo prijetnje Ljubici Gojković-Vukićević, novinaru TV “Prva”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

02. 08. 2022.

Autor: Tihomir Burzanović i Ivan Milošević Izvor: UNCG

Udruženje novinara Crne Gore: Najoštrije osuđujemo prijetnje Ljubici Gojković-Vukićević, novinaru TV “Prva”

Udruženje novinara Crne Gore najoštrije osuđuje prijetnje upućene Ljubici Gojković-Vukićević, novinaru i voditelju jutarnjeg programa TV “Prva”. Nakon emisije o obnovi kapele na Lovćenu preko društvenih mreža Ljubici Gojković -Vukićević su upućene teške uvrede, ali i prijetnje.

UNCG upozorava nadležne da je zahvaljujući zapaljivoj retorici takozvanih suverenista i branitelja ničim ugrožene crnogorske nezavisnosti, na društvenim mrežima porastao broj nedoličnih komentara, a u slučaju o kojem govorimo komentari su pretvoreni u najvulgarnije uvrede. Medijska scena je postala meta raznih nezadovoljnih i frustriranih građana koji ne podnose različita mišljenja i sve one koji misle drigačije smatraju neprijateljima. Sa takvom praksom se mora prestati i nadležni moraju da preduzmu nešto kako bi takvih slučajeva bilo što manje.

Ljubica Gojković- Vukićević radi svoj novinarski posao i u svoju emisiju o obnovi kapele pozvala je sagovornike koji o toj temi različito misle. Ona nije odgovorna za ono što u toj emisiji koja ide uživo sagovornici kažu i ne može da utiče na njihove stavove. Ljubica Gojković je profesinalno odradila svoj posao i sagovornicima pružila priliku da kažu šta misle o pomenutoj temi. Što se to nekome ne sviđa nije Ljubičin problem i ona nije zaslužila da je zbog toga na meti raznih frustriranih likova.

Ljubica Gojković-Vukićević je podnijela prijavu u policiji zbog uznemiravanja preko društvenih mreža, a UNCG očekuju da policija i tužilaštvo urade ono što treba kako bi oni koji prijete novinarima bili adekvatno kažnjeni i kako bi takvih pojava bilo što manje.

UNCG sa svoje strane preduzeće sve što može kako bi zaštitili Ljubicu Gojković-Vukićević, koja je i član UNCG.

Još jednom upozoravamo nadležne da se napadima na novinarima mora stati na kraj i da su za bezbjednost novinara najviše odgovorni oni koji vladaju ovom državom i čiji je posao da štite građane, posebno novinare. U isto vrijeme upozoravamo političare takozvane suverenističke opcije da smanje tenzije i da omoguće da se o svim temama značajne za javnost razgovara u normalnoj atmosferi, a ne da se neistomišljenici proglašavaju neprijateljima i izdajnicima.

Za UNCG

Tihomir Burzanović, predsjednik

Ivan Milošević, sekretar

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi