Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  HRT povukao tužbu protiv HND-a i Sanje Miklušević Pavić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

04. 11. 2021.

Autor: HND Izvor: HND

HRT povukao tužbu protiv HND-a i Sanje Miklušević Pavić

Hrvatska radiotelevizija povukla je tužbu koju je 24. prosinca 2018. podigla protiv HND-a i svoje novinarke te predsjednice ogranka HND-a na HTV-u Sanje Mikleušević Pavić

Tužba je bila podignuta zbog priopćenja ogranka HND-a na HTV-u iz rujna 2018. u kojem se osuđuju propusti poput afere s preprodajom ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo. HRT je tom tužbom od HND-a tražio naknadu štete u iznosu 200.000 kuna te 50.000 kuna od Sanje Mikleušević Pavić.

"HND pozdravlja povlačenje tužbi od strane HRT-a. Smatramo to dobrim potezoma, a istodobno još jednom pozivamo novog ravnatelja javnog servisa da se povuku sve ostale tužbe koje je HRT podigao protiv novinara i medija", rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

HRT je povukao još jednu tužbu koju je podigao protiv HND-a u vrijeme mandata bivšeg predsjednika HND-a, Saše Lekovića.

Prema saznanjima koje ima HND, HRT nije službeno povukao tužbe koje je podigao protiv predsjednika HND-a Hrvoja Zovka. Dvije tužbe se također odnose na povredu ugleda i časti HRT-a zbog Zovkovih javnih istupa na temu cenzure na javnom servisu, dok je treća podignuta zbog navodnog otuđenja opreme HRT-a. HRT je Zovka tužio za istu stvar u kaznenom i parničnom postupku, u kojem traži vrtoglavih 250.000 kuna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi