Naslovna  |  Aktuelno  |  Putovanje kroz istoriju srpske štampe  |  UNS – DNV poziva na konferenciju o novinarstvu u Vojvodini i znamenitim novinarima u međuratnom periodu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Putovanje kroz istoriju srpske štampe

14. 11. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS – DNV poziva na konferenciju o novinarstvu u Vojvodini i znamenitim novinarima u međuratnom periodu

Udruženje novinara Srbije – Društvo novinara Vojvodine poziva novinare, studente novinarstva i građane na konferenciju posvećenu novinarstvu u Vojvodini između dva rata, koja će biti održana 30. novembra, od 18 sati, u knjižari Bulevar buks, Bulevar Mihajla Pupina 8, u Novom Sadu.

U periodu između dva svetska rata Vojvodina je bila značajan centar srpske štampe. Iako su nakon Velikog rata primat preuzeli prestonički listovi Politika, Vreme, Pravda i u Novom  Sadu se razvijala dnevna štampa, formirala su se novinarska udruženja i nastali su prvi tabloidi koji su pisali o brojnim aferama iz tog vremena.

Na konferenciji će biti reči o tome koliko je bilo medija u Vojvodini između dva rata, kako su izgledali politički, ženski, policijski, humoristički listovi, ko su bili najuticajniji novinari i urednici, kakve su bile novinarske plate, kakve su bile posledice cenzure …

Znaćajna tema biće i mediji na jezicima nacionalnih manjina i njihov značaj za razvoj novinarstva u Vojvodini.

Na konfereniciji će govoriti profesori Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dr Vladimir Barović i dr Slobodan Bjelica i profesor Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici dr Ferenc Nemet.

Molimo vas da prisustvo potvrdite na mejl uns.dnv@gmail.com i navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Radionica je sufinansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi