Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Četiri medijske kuće normalno rade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

15. 10. 2016.

Izvor: Večernje novosti

Četiri medijske kuće normalno rade

Povodom teksta "Lokalna TV gasi signal", objavljenog u "Novostima" u broju od 13. oktobra, navedeno je da je nekoliko televizija, koje je kupio Radoica Milosavljević, prestalo sa radom. Međutim, direktori RT Kragujevac, RT Kruševac, TV Požega i RT Pančevo dematovali su juče ovu informaciju.

Nesmetano i u kontinuitetu proizvodimo i realizujemo program, uprkos teškoj materijalnoj situaciji koju su inicirali dugovi iz prošlosti, zbog čega je vlasnik ove medijske kuće ponudio dobrovoljni socijalni program, piše u reagovanju RT Kragujevac.

U dopisu RT Kruševac se kaže da ovaj medij, kao i Radio Kruševac rade u kontinuitetu bez dana i sata pauze. A, dozvola za rad obnovljena im je na novi period od osam godina, te da je period posle privatizacije u stvari peri od konstantnog oporavka.

Direktor TV Požega Zoran Kovačević demantuje gašenje signala i precizira da je to u stvari izjava bivše direktorke koja je razrešena dužnosti 7. oktobra ove godine.

Ovde je, dodaje Kovačević, rukovodstvo bilo naviknuto na tzv. princip - "radio ne radio, plata mi ide..." i da su i pored odrešenih ruku u radu i poslovanju pali na ispitu. Novo rukovodstvo i zaposleni neće gasiti signal TV Požega, već će zasukati rukave i biti istinski javni servis opštine.

O stanju Radio-televizije Pančevo najbonje govori podatak da je u trenutku privatizacije bilo zaposleno samo šest ljudi, dok sada program realizuje 68 zaposlenih, te da su zarade ne samo redovne, već u proseku uvećane za 20 odsto, piše u demantiju RTV Pančevo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi