Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 09. 2016.

Autor: M. Luković Izvor: Večernje novosti

Stečaj za TV signal

Komisija za kontrolu ugovornih obaveza od strane kupca će u narednih nekoliko dana upozoriti vlasnika RTK da ispuni obaveze, odnosno uplati deo aprilske i majsku platu zaposlenima.

Ukoliko Radojica Milosavljević, koji je u okgobru prošle godine kupio Radio-televiziju Kragujevac, to ne učini, biće aktivirana bankarska garancija od 150.000 evra - kaže Goran Antonijević, predsednik UGS "Nezavisnost" u RTK.

Posle sastanka sa nadležnima u Ministarstvu privrede, postalo je jasno i da - ako vlasnik nastavi isto da se ponaša, odnosno ne ispunjava obaveze iz kupoprodajnog ugovora - predstoje samo dva rešenja za probleme jedne od najstarijih medijskih kuća u Srbiji. 

Najizvesnija opcija je raskid kupoprodajnogugovora, a sledeći potez bi mogao biti i raskid privatizacije. I to znači da bi se sve vratilo na početak: imovina Radio-televizije Kragujevac se vraća državi, a potom opet nudi na prodaju. 

Ukoliko se ne bi javio zainteresovani kupac - kako su objasnili stručnjaci iz UGS "Nezavisnost" - usledili bi likvidacija ili stečaj.

U tom slučaju, svi zaposleni u ovoj medijskoj kući bi ostali bez posla, ali preovladava mišljenje da do najgoreg scenarija, ipak, neće doći.

Radoica Milosavljević duguje četiri i po plate za 67 zaposlenih u ovoj medijskoj kući, a i račun RTK je u blokadi za iznos od oko 7,5 miliona dinara. Prošle sedmice informativni program nije bio emitovan dva dana, trenutno se emituju centralne informativne emisije "Hronika", ali nema jutarnjeg programa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi