Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Sindikat: Najverovatniji raskid privatizacije u Radio-televiziji Kragujevac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

06. 09. 2016.

Izvor: Beta

Sindikat: Najverovatniji raskid privatizacije u Radio-televiziji Kragujevac

Sindikat UGS "Nezavisnost" ocenio je da je najverovatnije da se raskine privatizacija u Radio-televiziji Kragujevac, jer vlasnik Radoica Milosavljević ne ispunjava kupoprodajne obaveze.

Sindikat UGS "Nezavisnost" ocenio je danas da je najverovatnije da se raskine privatizacija u Radio-televiziji Kragujevac (RTK), jer vlasnik Radoica Milosavljević ne ispunjava kupoprodajne obaveze i zaposlenima duguje plate i doprinose.

Predsednik granskog sindikata UGS "Nezavisnost" za medije, kulturu i umetnost Dragan Milanović rekao je novinarima da je sada odluka o tome u rukama Ministarstva privrede.

On je naveo da su predstavnici sindikata posle razgovora prošle sedmice u tom ministarstvu dobili informaciju da će u narednih sedam do 10 dana biti zakazana sednica komisije za kontrolu ugovornih obaveza kupca Radio-televizije Kragujevca.

"Do sednice vlasnik treba da dostavi dokaze da je ispunio obaveze po ugovoru, odnosno da je isplatio drugi deo zarade za april i platu za maj. U suprotnom komisija će morati da aktivira bankarske garancije u iznosu od 150.000 evra", rekao je Milanović.

Prema njegovim rečima, vlasnik će dobiti novi rok da položi drugu bankarsku garanciju, a ako to ne učini, Ministarstvo privrede može da odluči o raskidu privatizacije u RTK.

Milanović je izrazio bojazan da će vlasnik možda i da ispuni obaveze za zarade za mesec i po dana i da kupi novo vreme od šest meseci u kome će da nastavi "da maltretira" zaposlene.

"Zakon je napravljen tako da štiti one koji ne poštuju zakon, suština je da je ovde privilegovan onaj koji se barapski ponaša i krši zakon. Zakon mu je praktično omogućio da može da izvrdava mesecima", rekao je Milanović.

Predstavnik Centra za privatizaciju UGS "Nezavisnost" Zoran Ristić je objasnio danas na sastanku sa zaposlenima u RTK da posle raskida privatizacije postoje dva scenarija, sledi oglašavanje nove prodaje, ukoliko nema novog kupca akcije mogu da budu podeljene zaposlenima, a ako i za to nema interesovanja može da bude pokrenut stečaj u RTK.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi