Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Počelo Gašenje Radio Kikinde
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

05. 07. 2016.

Autor: M. I. Izvor: Večernje novosti

Počelo Gašenje Radio Kikinde

Gašenje Informativnog centra Kikinda, odnosno Radio Kikinde, ozvaničeno nedavnom odlukom odbornika, i prakgično je otpočelo - sagledavanjem stanja u ovom sada već bivšem lokalnom javnom preduzeću i obezbeđenjem sredstava za nesmetano okončanje lividacije.

Subvencije iz gradskog budžeta za ovu namenu su 12 miliona dinara, a najveći deo ovih sredstava usmeriće se za namirenje obaveza prema zaloslenima.

Likvidacioni upravnik Marko Markovljev kaže da će se, kada su potraživanja  radnika u pitanju, maksimalno ispoštovati sve ono što zakon u tom smislu nalaže. Drugačije, veli, i ne može. 

- Zaposleni su prvi na listi za naplatu potraživanja - kaže Markovljev.

- Od juna prošle godine, kada je Radio Kikinda prestala da emituje program, a lokalna samouprava nije bila u obavezi da se o njima stara, nisu primali zarade. Za njihove zaostale plate izdvojiće se pet miliona dinara. Preostala sredstva su za druge poverioce. S Agencijom za privredne registre utanačićemo postupak likvidacije. S tim u vezi, uslediće oglas za poverioce s rokom prijavljivanja potraživanja od 30 dana. Najveći poverilac je JP "Toplana".  Izvesno je već sada da se poverioci od imovine kojoj ICK raspolaže neće ovajditi. Sav njegov pokretni i nepokretni kapital procenjen je na oko četiri miliona dinara. Zgrada u kojoj je Radio Kikinda od osnivanja, od 1991. pripada lokalnoj samoupravi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi