Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio Leskovac prestao da emituje program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

13. 05. 2016.

Autor: Danilo Kocić Izvor: UNS

Radio Leskovac prestao da emituje program

Radio Leskovac, jedan od najstarijih elektronskih medija južno od Niša, zvanično je juče prestao da emitije program isključivanjem predajnika posle više od 45 godina rada. Bez posla je ostalo jedanaestoro radnika među kojima šestoro novinara.

 

Kako je ranije izjavio leskovački gradonačelnik Goran Cvetanović, gašenje Radio Leskovca koštaće lokalnu samoupravu devet miliona dinara.

U radiju pre pokretanja procesa privatizacije, odlukom Agencije za privatizaciju, ovo glasilo nije stavljeno na spisak za prodaju jer su dugovanja bila višestruko nadmašila vrednost njegovog kapitala.

U radiju je bilo zaposleno 30 novinara, tehničara i službenika, ali je 19 napustilo ovaj medij uz otpremnine, dok je jedan novinar penzionisan.

"Sve što je bilo u našoj moći, preduzeli smo. Pre nekoliko godina smo pokušali da postanemo većinski vlasnici. Tada je cena na aukciji bila 'naduvana' na 21 milion dinara, ali smo bili spremni i to da platimo", kaže Miroslav Mihajlović, dugogodišnji novinar i urednik ove kuće, koji je ostao bez egzistencije, jer mu je supruga nezaposlena.

Ovaj kolektiv decenijama je bio „podstanar“, a vlasnik zgrade podneo je zahtev da mu se vrati oduzeta imovina posle Drugog svetskog rata.

Radio Leskovac, čiji je osnivač lokalna samouprava, osnovan je 1968, a zvanično je počeo da emituje program 1. maja 1971. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi