Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Novinari Tanjuga: Čudni kriterijumi direktorke o otkazima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

18. 11. 2015.

Izvor: N1

Novinari Tanjuga: Čudni kriterijumi direktorke o otkazima

Tanjug navodi da je odlukom Vlade Srbije, koja je osnivač i vlasnik Tanjuga, o prestanku rada javnog preduzeća odlučen i radno-pravni status zaposlenih, kojima će biti isplaćene otpremnine. "Tanjug je prestao sa radom 31. oktobra 2015. godine, u skladu sa članom 146. stav 1 Zakona o javnom informisanju i medijima... U skladu s tim, nijednom zaposlenom otkaz nije dao direktor Tanjuga, jer su svi ostali bez posla prestankom rada agencije, o čemu je odluku doneo osnivač", piše u saopštenju Tanjuga.

Agencija dodaje da će u skladu s prestankom rada Tanjuga zaposlenima biti isplaćene otpremnine, za koje su, kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sredstva opredeljena.

"Svi postupci koji su u toku zasnivaju se na pomenutoj Odluci Vlade, koja je objavljena 5. novembra u Službenom glasniku RS, i odgovarajućim zakonskim propisima", saopštio je Tanjug.

Novinari Tanjuga, koji su, kako kažu, u ponedeljak uveče dobili usmene otkaze, okupili su se ispred zgrade agencije kako bi ukazali na, prema njihovim rečima, čudne kriterijume direktorke Branke Đukić po kojima su neki otpušteni, a neki ostali da rade u ugašenom Tanjugu.

Vučić: Nadam se da će biti rešenja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će biti rešenja za Tanjug.

"Ja se nadam i verujem da će na jedan ili drugi način kompanija uspeššnih ljudi, jer ja mislim da su ljudi najveći resurs, a ne imena i ne forma, kao što Srbi obično misle, ja mislim da je to najvažnije i da će biti rešenja", rekao je premijer.

Vučić je rekao da ne zna tačno kako to sve ide sada, da je ranije već razgovarano o otpremninama i da su oni koji idu dobili ili da će dobiti otpremnine. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi