Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  "Zaposleni u Tanjugu nisu dobili otkaz, prestao im radni odnos"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

18. 11. 2015.

Izvor: Fonet, RTV

"Zaposleni u Tanjugu nisu dobili otkaz, prestao im radni odnos"

Povodom netačnih i nepreciznih informacija koje su mediji prethodnih dana preneli, a koje se odnose na prestanak Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug, menadžment agencije saopštava: Odlukom Vlade Republike Srbije - kao osnivača i vlasnika Tanjuga - o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug, "Tanjug je prestao sa radom 31. oktobra 2015. godine, u skladu sa članom 146. stav 1 Zakona o javnom informisanju i medijima".

Odlukom o prestanku rada javnog preduzeća odlučen je i radno-pravni status zaposlenih.

U skladu s tim, nijednom zaposlenom otkaz nije dao direktor Tanjuga, jer su svi ostali bez posla prestankom rada agencije, o čemu je odluku doneo osnivač.

Takođe, Odlukom je precizirano da će, u skladu s prestankom rada Tanjuga, zaposlenima biti isplaćene otpremnine, za koje su, kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sredstva opredeljena.

Svi postupci koji su u toku zasnivaju se na pomenutoj Odluci Vlade, koja je objavljena 5. novembra u Službenom glasniku RS, i odgovarajućim zakonskim propisima.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi