Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Radoica Milosavljević kupio i šesti medij - RTV Caribrod iz Dimitrovgrada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

25. 08. 2015.

Izvor: UNS

Radoica Milosavljević kupio i šesti medij - RTV Caribrod iz Dimitrovgrada

Radoica Milosavljević iz Kruševca kupio je Radio-televiziju Caribrod-Dimitrovgrad, saopštila je danas Agencija za privatizaciju. Kao jedini ponuđač, Milosavljević je RTV Caribrod kupio za 18.600 evra, dok je početna cena ovog medija iznosila 13.933,05 evra.

Kako je navela Agencija za privatizaciju, Milosavljevića je zastupao Dragan Stefanović iz Kruševca. Direktor RTV Caribrod Emil Tomov kaže za UNS da je prodaja ovog medija nešto što su očekivali.

„I pored toga što je sve bilo nezvanično, imali smo saznanja da će RTV Caribrod biti prodat. U ovom mediju ima 20 zaposlenih. Danas baš predajemo dokumentaciju za socijalni program za šestoro radnika, ostali su rešili da ostanu. Čekamo potpisivanje ugovora da vidimo kako će se dalje razvijati situacija. Takođe, očekujemo i da čujemo šta osnivač ovog medija, tj. Skupština opštine ima da kaže,“ rekao je Tomov.  

RTV Caribrod-Dimitrovgrad je šesti lokalni medij koji je kupio Milosavljević. Pre toga, Milosavljević je postao vlasnik RTV Pančeva, RTV Kragujevca, RTV Kruševca, TV Požege i Centra za informisanje Novi Kneževac.

Nakon dobijanja pozitivnih mišljenja Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medija o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora, Agencija za privatizaciju će sa kupcem zaključiti Ugovor o prodaji kapitala.

Podsećamo, Agencija za privatizaciju do sada je raspisala 42 Javna poziv za prodaju medija, od čega je njih 17 prodato, dok 25 ide u drugi krug privatizacije.

Komentari (5)

ostavi komentar
sre

21.07.

2021.

zika [neregistrovani] u 20:43

readojica

radojica je bivsi robijas odakle mu pare

Odgovori
sre

26.08.

2015.

pera [neregistrovani] u 20:10

mediji

Mi prodajemo televizije koje su vlasnistvu gradova i opstina pod plastom da nam EU to trazi a u Austriji clanici EU u gradu Becu radi gradska Tv W 24 u vlasnistvu grada Beca koja emituje program preko kabla...tako da je to izgleda velika laz da nam Eu trazi prodaju medija...

Odgovori
uto

25.08.

2015.

Dimitrovgrad [neregistrovani] u 17:17

Gaženje prava manjine

TV Caribrod je televizija bugarske nacionalne manjine. U Ustavu Srbije stoji da će država poštovati dostignuta prava manjina i neće ih smanjivati. Evo kako Vučić poštuje Ustav

Odgovori
uto

25.08.

2015.

Slobodan Aleksić [neregistrovani] u 13:12

Uskoro ćete ostati bez članstva

Bez imalo kritičkog duha podržali ste Set medijskih zakona.Uskoro neće biti više onih koji bi da su vaši članovi.To ovima iz Kurira, Alo, Informera ili Palme plus ne treba.Sramno je to što ste dozvolili i vi i NUNS.Naparvi ćete zemlju sludjenih a ne informisanih.

Odgovori
uto

25.08.

2015.

Саша [neregistrovani] u 11:05

ЛУДИЛО

Од 17 медија Радоица купио шест. СВАКА ЧАСТ! А УНС и Нунс треба да се угасе, јер су издали новинаре и новинарску професију. У супротном, за председника УНС-а треба изабрати Радоицу!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi