Naslovna  |  Aktuelno  |  Građani traže da novinari pitaju  |  U četiri zemlje bez testova na koronu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Građani traže da novinari pitaju

27. 05. 2020.

Izvor: UNS

U četiri zemlje bez testova na koronu

Građani Srbije u ovom trenutku bez negativnog rezultata testa na korona virus (PCR) mogu putovati u Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Grčku, odgovorio je Udruženju novinara Srbije (UNS) Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Yuta.

„U ovom trenutku građani Srbije mogu bez PCR testova i shodno odlukama državnih organa Republike Srbije putovati u Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Grčku, dok su granice otvorene i prema Severnoj Makedoniji“, naveo je Seničić.

Kroz Severnu Makedoniju je moguć tranzit, a Seničić pojašnjava da prema svedočenjima nekih od putnika, nisu im traženi negativni rezultati testa na korona virus za prolazak kroz ovu zemlju.

Granice ostalih zemalja Evropske unije ostaju zatvorene za većinu putnika iz Srbije do 15. juna i u ove zemlje se može putovati pod posebnim uslovima.

„Oni koji imaju radnu ili boravišnu vizu mogu putovati u zemlje EU, ali neke zemlje traže negativne rezultate PCR testa, dok je u drugima obavezan karantin“, pojašnjava Seničić. Zato je neophodno informisati se o uslovima pre polaska na put.

Iz Yute očekuju da će već od 1. juna putovanje u okolne zemlje biti jednostavnije za građane Srbije.

Za UNS-ovu rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ dobili smo pitanje: U koje zemlje građani Srbije mogu da otputuju i pod kojim uslovima?

Iako smo poslali imejl Ministarstvu inostranih poslova, odgovor na ovo pitanje nismo dobili. 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst je nastao u okviru projekta „Građani traže da novinari pitaju“, koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi