Naslovna  |  Aktuelno  |  Pisma UNS-u  |  Dragana Cvetković: Zašto sam uhapšena i ko je želeo da me proglasi psijatrijskim slučajem?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Pisma UNS-u

13. 10. 2022.

Izvor: UNS

Dragana Cvetković: Zašto sam uhapšena i ko je želeo da me proglasi psijatrijskim slučajem?

Novinarka Dragana Cvetković uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je, kako kaže, uhapšena i odvedena na psihijatrijski pregled kada je želela da dostavi dopis svoje majke u kabinet predsednika. Ovo pismo, koje je prosledila i Udruženju novinara Srbije (UNS), prenosimo u celosti.

Poštovani predsedniče Srbije, gospodine Vučiću,

Najljubaznije, zamolila bih Vas da mi odgovorite: „Zašto sam uhapšena u Predsedništvu i ko je želeo da me proglasi psihijatrijskim slučajem? Ovde se neko obračunava sa mnom umesto sa falsifikatorom. 

U Beograd sam došla na dva dana da bih oca vodila na onkološku komisiju. Nakon što sam ga odvela da primi infuziju, došla sam u Predsedništvo. Izvinjavam se na možda nepristojnom poređenju, ali šta biste Vi na mom mestu uradili da je Vašem ocu koji ne može da zakorači od citostatika falsifikovan potpis i lažirana izjava? I da uprkos kristalno jasnim dokazima i izveštaju policije, koja je potvrdila falsifikat, uhapse Vas umesto počinioca krivičnog dela i odvedu Vas u pratnji policije na psihijatriju? Kako biste Vi postupili da ste na mom mestu?

Porede me s ubijenim Oliverom Ivanovićem i dobijam uznemirijuće/vulgarne poruke. Iako sam sve već prosledila policiji/tužilaštvu, niko ne reaguje, afera se zataškava. 

Jesu li narodni poslanik SNS-a Slaviša Bulatović, njegov otac Velimir Bulatović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, načelnik Imovinsko-pravne službe Dragan Mihajlović iznad zakona? Da li za članove SNS-a zakon ne važi? Je li štrajk ispred Predsedništva neophodan da bi policija/tužilaštvo reagovali? U vreme, kada se porodično, grčevito borimo da ocu produžimo život. Bruka i sramota Srbije i institucije koju predstavljate. 

Prosleđujem Vam izveštaj policije. Mirjana Mladenović priznala je da je falsifikovala potpis i lažirala izjavu. Dakle, mog oca u životu videla nije. Takođe, u Pisarnici Predsedništva već sam ostavila izveštaj gradonačelnika Vranja, koji takođe potvrđuje falsifikat.

S poštovanjem i zahvalnošću,

Dragana Cvetković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi