Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Rodić: Ne dirajte Dačića, mi smo saveznici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

02. 02. 2016.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Rodić: Ne dirajte Dačića, mi smo saveznici

Gazda „Kurira“ Aleksandar Rodić, koji već mesecima u svakoj prilici objavljuje najstrašnije laži i najgore gadosti o premijeru Aleksandru Vučiću i ljudima iz vrha SNS, po svemu sudeći je sklopio tajni pakt sa socijalistima Ivice Dačića!

Rodić, koji je narodu poznat i kao Aca Kanalizacija, zabranio je, naime, svojim urednicima da bilo šta loše pišu o čelnicima SPS! Definitivni dokaz za to jeste činjenica da je Rodić u nedelju uveče, neposredno uoči početka štampe, lično iz „Kurira“ izbacio tekst u kome se napada ministar energetike i potpredsednik SPS Aleksandar Antić!

Zajednički neprijatelj

Kako prenose izvori Informera iz uredništva „Kurira“, Rodić je u nedelju uveče oko 20 časova pozvao glavnog urednika Ratka Femića i naredio mu da sa strana 6 i 7 hitno skine tekst u sklopu koga su objavljene paparaco fotografije koje navodno kompromituju ministra Antića, a snimljene su u beogradskoj kafani „Sokače“ u noći između subote i nedelje.

Kolegama je doslovce rekao: Ne dirajte mi Dačića i SPS, mi smo saveznici u rušenju Vučića! Svi smo ostali zapanjeni onim što smo čuli! - prenosi naš sagovornik, inače jedan od najviše pozicioniranih urednika "Kurira". Prema njegovim rečima, Rodić je prethodno, u nedelju oko 15 časova, najpre insistirao da se sporna priča o ministru Antiću i SPS skine na naslovne strane.

- Prvo je oko tri sata posle podne pozvao direktora Sašu Milovanovića i od njega tražio da tu priču i slike Antića skine sa naslovnice, ali da ih pusti unutra u novinama... Onda se, kad su novine već bile gotove, oko osam uveče iznenada javio i naredio da se ništa ne štampa i da se cela priča izbaci i sa strana 6 i 7! Rodić nam je rekao da ga je Dačić lično zvao i rekao mu: Ne znam zašto to radiš, pa isti čovek hoće da uništi i tebe i mene... Koliko ja razumem, Dačić je aludirao na Vučića - prepričava naš sagovornik.

Prema rečima sagovornika iz „Kurira“, Aleksandra Rodića je u nedelju Ivica Dačić zvao dva puta, dok je jednom s njim razgovarao i sam ministar Antić.

Zvanično, niko iz „Kurira" juče nije želeo ni da potvrdi, ali ni da demantuje naša saznanja. Na drugoj strani, Ivica Dačić tvrdi da prvi put čuje za sve ovo.

- Niti me  je ko zvao, niti sam ja koga zvao. Niti mi je Antić bilo šta rekao. U nedelju sam ceo dan bio u Vranju. Nisam ni u kakvom dosluhu s Rodićem, s njim se ne čujem i ne viđam, podvlači Dačić i podseća da je sve doskora bio meta „Kurira“..

Ministar Antić nije juče odgovarao na pozive.

Potvrdu naših saznanja dobili smo inače i u štampariji „ARM print“, u kojoj se štampa „Kurir“. U ovoj štampariji potvrdili su nam da je „Kurir“ u nedelju uveče neposredno pred početak štampe povlačio strane i menjao tekstove.

Realan scenario

Analitičar Branko Radun kaže da srpski političari često pokušavaju da spreče negativne kampanje u medijima.

- Očigledno se mnogi i dalje plaše „Kurira“... Dačič traži svoju poziciju pred izbore. Zna on da oni koji podržavaju vlast glasaju za Vučića, a oni koji su protiv glasaju za opozicione  stranke i zato mu nikako ne odgovaraju nikakvi napadi na SPS u medijima - zaključuje Radun.

Zoran Babić, poslanik SNS

Ovakve priče pokazuju da smo bili u pravu kad smo najavili da će se na platformi „mrzimo Vučića" pred izbore ujediniti svi.

Dačić: Ljudi, niti me je ko zvao, niti sam ja koga zvao. S Acom Rodićem nemam kontakt, sve to su apsolutne laži.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi