Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Rodić mi je dao 5.000€ da lažno optužim Vučića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

20. 01. 2016.

Autor: Ekipa Informera Izvor: Informer

Rodić mi je dao 5.000€ da lažno optužim Vučića

Aleksandar Kornic, direktor „Kurira", priznao je da mu je gazda ovog kanalizacionog tabloida Aleksandar Rodić platio 5.000 evra da lažno optuži premijera Aleksandra Vučića za organizovani kriminal!

Dokazan reket

Kornic je potvrdio i da „Kurir“ sistematski godinama reketira i ucenjuje političare i biznismene kojima prethodno namešta afere. Takođe, potvrdio je i da Rodić ima političke ambicije, kao i da mu je cilj da otme vlasništvo nad „Politikom" i „Novostima"!

U specijalnoj emisiji „Medijsko blato Srbije" emitovanoj preksinoć na TV Pink objavljeni su tajni snimci na kojima se vidi kako Kornic šmrče kokain i priznaje najteža krivična dela!

Ove snimke načinili su njegovi drugovi, koji su saslušani u policiji i potvrdili su da su snimci autentični i da se na njima Kornic zaista drogira! Kompletnu emisiju možete pogledati na našem portalu www.informer.rs.

U pomenutom snimku jasno se čuje i vidi kako Kornic priznaje da je famozna afera „Podrum“, lansirana početkom novembra, zapravo bila najobičnija nameštaljka. Tada je, podsetimo, „Kurir“ napao premijera Aleksandra Vučića, njegovog brata Andreja, kao i glavnog urednika i direktora Informera Dragana J. Vučićevića i Damira Dragića i optužio ih za ucenu, reket i iznuđivanje dokaza protiv Rodića. 

- Odem ja kod Ace i reko takva i takva stvar i onda napravimo celu uzbunu. Mada sam ja tu najebo... Mislim, on može da ti izvadi svaki čas iz džepa po pet soma (pet hiljada evra). Ono, razumeš, tako mi i dao... Ali, ja ću dobiti i više, sigurno ću da razgovaram s njim još jednom... Da mi da još jednu turu para. Ja sam zalego za njega. Znaš šta, baš sam zalego... Platiće on, platiće - ispričao je Kornic, koji je detaljno pričao i o drugim kriminalnim poslovima i kombinacijama Aleksandra Rodića. 

Ogoljena istina o medijskoj mafiji reketaša Aleksandra Rodića iz „Kurira" nije juče zanimala nijedan medij osim Informera i Pinka, ali je zato naterala državu na munjevitu reakciju.

Više javno tužilaštvo juče je, naime, i zvanično najavilo istragu ovog slučaja.  

Aleksandar Rodić i Aleksandar Kornic se, očekivano, juče nisu oglašavali ovim povodom.

Sagovornici Informera, na drugoj strani, upozoravaju da je Kornic izneo ozbiljne tvrdnje o brojnim zloupotrebama i mahinacijama, zbog čega bi slučaj trebalo istražiti do kraja.

Kriminolog Zlatko Nikolić ističe da Kornicovi snimci dokazuju da se tabloidi upotrebljavaju za ucenjivanje i reketiranje. 

- Ovi snimci ukazuju na tragove kojima treba da se pozabave nadležni organi. Snimci ukazuju i na to da je „Kurir“ zloupotrebio Kornica. Jasno je da je „zlostavljač“ obezbedio sredstva za osobu koja je u raljama droge i koja ne vlada sobom... - naglašava Nikolić.

I advokat Dragoš Cukavac ističe da bi tužilaštvo trebalo da ispita sve navode direktora „Kurira". 

- Na snimku Kornic deluje opušteno i razgovara s poznanicima. Otkrio je brojne tajne o reketiranju i o tome koliko mu je Rodić platio za lažne optužbe. Zakon nalaže da tužilac reaguje čim do njega stigne glas o krivičnom delu. Tim pre što je ovaj isti Kornic optužio predsednika Vlade Vučića za reketiranje - ističe Cukavac.

Istraga do kraja

Analitičar Dejan Vuk Stanković takođe smatra da je važno do kraja proveriti Kornicove tvrdnje. 

- Ne bi bilo dobro da sve ostane samo na TV emisiji. Dosadašnja loša praksa, međutim, uči nas da se ovakve emisije lako prebace u dnevno-političku sferu ili u sukob među medijskim kućama, čime se zamagli suština. A ključno je da nadležni organi utvrde činjenice o poslovanju „Kurira“. Ako je neko kriv, mora da odgovara - zaključuje Stanković.

O reketiranju biznismena: Ima tarifa za sve i svakoga

• Zamisli, imaš firmu, izađe u pet novina, brate, ova firma je prevarantska, bankrotirala... Ti si odmah, ono, u kanalu. Kakvi, uništi ti ono život, bre! Evo šta su meni uradili... Isto tako, uceni te bezveze, dođe ti s nekom izmišljenom pričom i, brate, ili plati ili klati! 

• Ima tarifa za sve ono, da li si manji, srednji ili veći... Ne možeš ti da uzmeš od nekog sto hiljada za neku banalnu priču. Evo šta se meni desilo. Došao mi je... dođe mi sin od vlasnika "Slap" pumpi... I pošto mu ćale bio u tvorza (zatvor), kaže: „Daj, molim te, nemojte više da pišete o tome! Koliko treba da platim?" Ja reko deset soma (10.000 evra). I on ispod stola deset soma, i tako ti to ide...

Milomir Marić, urednik TV Hepi

U Srbiji je preovladala „revolveraška štampa", koja se bavi isključivo ucenama. Njih, osim lične koristi, ništa drugo ne interesuje.

Kurir ljude ucenjuje čak i seks-skandalima

• Ima ljudi, puni ko brodovi, za koje niko ne zna... Imaju neke firme. Pun ko brod, ima zlatni „rols-rojs", zlatni, brate, zlatni bukvalno! Ma da bre, ovaj, jebo neke klinke, brate, našmrkan... Njih dve dale izjave, znači bilo je katastrofa, htele da pevaju za novine, razumeš... I kažeš mu, pozoveš i kažeš: „Izvini, druže, to i to." A on zna šta je radio... Jesi li video ove dve ribe na Fejsu? E njih dve sam mu priveo da ih kara. I 'ladno im je dao po „kartije" sat, zlatni, brate, svakoj od njih i diplomu fakulteta, ono kao da su završile...

O krivičnoj prijavi protiv Vučića

• Mene, ovaj, pozove iz Informera, evo ti priča cela... Ovaj direktor i glavni urednik i, ovaj, kao evo ti kontakt, zvaće te čovek za par dana da se nađemo negde i da nam „pevaš" o Aci Rodiću i „Kuriru". Ja reko, aj da vidim šta nude, razumeš, ono, brate. On meni 100 evra izvadi (smeh). Već vidim šta će da mi sredi, ono, da mi daju 100 evra. 

• Ovaj, ja okrenem priču, odem kod Ace i reko takva i takva stvar i onda napravimo celu uzbunu. Mada sam ja tu najebo... Mislim, on može da ti izvadi svaki čas iz džepa po pet soma (pet hiljada evra). Ono, razumeš, tako mi i dao. Ali, ja ću dobiti i više... Ja ću sigurno da razgovaram s njim još  jednom, da mi da još jednu turu, koliko može pred Novu godinu. Ja sam zalego za njega. Znaš šta, baš sam zalego... Platiće on, platiće on... On plaća ove advokate sad trenutno. Ne, pa ne, ja ću dobiti više, razumeš, samo... On plaća pazi, pazi, pazi, 500 evra na sat plaća advokate, na sat!

• Ovako mogu da okrenem priču ponovo, da me natero sve to da kažem. Idem da kažem, razumeš, šta je bilo sve, znaš... Pa da napravim foru, znaš. A to ne može da zna niko osim mene, ono. Ma mora da mi da, bre (novac). Mislim, barem dok sve ovo ne reši sa sudom, pa posle nek me odbije... I da mu uzmem tih 100 soma, brate, i da via Dubai, brate...

O "Politici" i "Novostima, o političkim ambicijama Aleksandra Rodića

• Znači, cela prašina se podigla što je hteo da kupi „Politiku" i „Novosti"... I cela frka se oko toga podigla, zato da ne bi imao tri novine, ono, najjače. Ovaj, jer, brate, ko drži medije, za izbore pogotovo, taj je jak ko crna zemlja...

• U svemu ovom on ima svojih interesa, da se ne lažemo... Ne boli njega novac... ne radi zbog novca, nego zbog... Ima neke pretenzije političke, neka saradnja ovaj...

Ljiljana Smajlović, UNS

Želim da verujem da novinari istražuju kako bi objavljivali svoja saznanja, a ne da bi se vlasnici novina bogatili tako što čćove informacije koristiti za reketiranje. To nije novinarstvo, to je antinovinarstvo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi