Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Mijatovićeva odgovara na kritike Vučića i Lavrova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

04. 12. 2015.

Izvor: Beta

Mijatovićeva odgovara na kritike Vučića i Lavrova

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović rekla je da ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov napadima neće zaustaviti kritike u društvu.

Kako je istakla, razočaravajuće je to što Srbija kao predsedavajuća napada institucije OEBS-a.

"Vučić i Lavrov ne mogu i neće zustaviti kritike i slobodne glasove u našim društvima i drugde napadajući predstavnika OEBS-a za slobodu medija", napisala je Mijatovićeva na Tviteru u poruci upućenoj ruskom ministru i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. 

Lavrov i Vučić kritikovali su danas u Beogradu rad OEBS-ove kancelarije za slobodu medija rekavši da je ta institucija politizovana. 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora, Lavrov je rekao da bi u radu te institucije trebalo uspostaviti jasne standarde, ali da to nekim zemljama ne odgovara zato što im je "udobnije da imaju amorfne strukture koje su podložne manipulaciji". 

Vučić je rekao da je "prvi veliki orkestrirani napad neistinama na vladu Srbije i od strane Dunje Mijatović" usledio nakon prošlogodišnjih poplava u Srbiji, ali da je kasnije "shvatio da to sa istinom, peavdom i činjenicama nema veze". 

On je dodao da je navikao na udarce, svaki put kad pokuša da vodi suverenu politiku zemlje-. 

Lavrov je rekao i da predstavnica za slobodu medija Dunja Mijatović nije reagovala na slučaj hapšenja dva turska novinara koji su uhapšeni samo zbog toga što su objavili informacije koje su imali i dodao da takvih slučajeva ima još. 

Mijatovićeva je u drugoj poruci navela da izjava Lavrova nije istinita i da je OEBS reagovao povodom stanja slobode medija u Ukrajini. 

"Umesto rešavanja pretnji i napada na novinare napadaju se međunarodne institucije", navela je Dunja Mijatović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi