Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Tužilaštvo: Policija dostavila krivičnu prijavu protiv Rodića i Lađevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

04. 12. 2015.

Izvor: Tanjug, RTS

Tužilaštvo: Policija dostavila krivičnu prijavu protiv Rodića i Lađevića

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu policija je dostavila krivičnu prijavu protiv vlasnika "Adrija medija grupe" Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika lista "Kurir" Milana Lađevića, kojom se terete za krivično delo podstrekavanje na lažno prijavljivanje.

U saopštenju Tužilaštva se precizira da iz krivične prijave proizlazi da su u radnjama Rodića i Lađevića "ostvarena obeležja krivičnog dela podstrekavanje na lažno prijavljivanje za koje je nadležno osnovno tušilaštvo".

Zbog toga će krivična prijava biti dostavljena nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Nadležno će biti Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i istražne radnje protiv bivšeg direktoraKurira Aleksandra Kornica zbog lažnog prijavljivanja.

Rodić i Lađević su juče saslušani u Upravi kriminalističke policije, povodom objavljivanja krvične prijave Kornica u Kuriru 29. novembra.

Kornicova krivična prijava protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista Informer Dragana J. Vučićevića je odbačena pošto je utvrđeno da nisu izvršili nijedno krivično delo.

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejem, a njegove navode u nedelju je objavio list Kurir, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Za krivično delo lažno prijavljivanje, prema Krivičnom zakonu, zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za teži oblik dela od šest meseci do pet godina zatvora.

AMG najavila krivičnu prijavu protiv Stefanovića

Adrija medija grupa (AMG) saopštila je da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i drugih odgovornih lica u MUP-u zbog zloupotrebe institucija zarad njihovih ličnih političkih interesa.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi