Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  D. J. Vučićević: I ja sam saslušan u policiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

04. 12. 2015.

Izvor: B92

D. J. Vučićević: I ja sam saslušan u policiji

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević saopštio je da je i on, kao i urednici Kurira, saslušan u policiji.

"Saslušan sam u ponedeljak uveče u Upravi kriminalističke policije po nalogu Višeg javnog tužilaštva. Saslušanje je počelo u 19.20, a završeno tačno u 21.25 o čemu je načinjena službena beleška i prosleđena tužilaštvu", naveo je Vučićević u odgovoru urednici RTS Oliveri Kovačević.

Prethodno je Olivera Kovačević rekla za Kurir da bi bilo razumno da su na informativni razgovor pozvani urednici i novinari Pinka, kao i urednik Informera, a ne samo jedna strana.

Vučićević je naveo da je on saslušan pre vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Adria medija grupa saopštila je juče da su njeni urednici pozvani zbog navodnog izazivanja panike i nereda.

Juče je u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu stigla krivična prijava protiv bivšeg direktora lista "Kurir" Aleksandra Kornica kojom se tereti za krivično delo lažno prijavljivanje.

SNS je optužila juče Oliveru Kovačević za "brutalno političko mešanje" u posao Tužilaštva, kao i da "zastupa interese političke stranke" koja je hapsila i osuđivala vlasnika dnevnog lista Kurir.

"Brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku je skandalozno i pokazuje da je SNS bila apsolutno u pravu kada je izražavala sumnju u objektivnost i nepristrasnost pojedinih čelnika javnog servisa", navodi se u saopštenju SNS.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi