Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Lađević: Policija me pitala kako dolazim do informacija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

04. 12. 2015.

Lađević: Policija me pitala kako dolazim do informacija

Zbog izazivanja panike i nereda glavnog urednika Kurira Milana Lađević policija je saslušavala tri sata.

Lađević tvrdi da su ga inspektori koji se zapravo bave suzbijanjem organizovanog kriminala pitali kako dolazi do informacija i zašto je Kurir objavio delove krivične prijave Aleksandra Kornica protiv vlasnika Informera Dragana Vučićevića i direktora tog lista Damira Dragića.

"Ja ne znam kako ovo sve da okarakterišem, osim kao klasično zastrašivanje naših zaposlenih, da vodimo računa šta pišemo ubuduće, jer možemo još da se pojavljujemo na informativnim razgovorima, a nije isključeno ni da nas osude, pošto je za izazivanje panike i nereda zaprećena kazna do 3 godine zatvora”, kaže Lađević.

U Nezavisnom udruženju novinara Srbije kažu da se ne mešaju u posao Tužilaštva, ali očekuju isti odnos prema svim medijima.

"To praktično znači da bi u ovom slučaju trebalo saslušati i Dragana J. Vučićevića i Željka Mitrovića koji su sve vreme insistirali na tome da se u Srbiji dešava državni udar, a čuli smo od samog premijera da se to nije desio”.

Zabrinutost zbog pozivanja urednika Kurira na saslušanje u policiju izrazio je i UNS, kako kažu očekuju da nadležni poštuju pravo javnosti da bude informisana o svim bitnim dešavanjima i ispita navode koje mediji objavljuju.

Osim vlasnika Adrija medija grupe Aleksandara Rodića i urednika Milana Lađevića, policija je saslušala i urednicu Kurira Mariju Kordić, za koju u tom listu tvrde, da dana kada je napisan i objavljen sporni tekst nije ni radila.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi