Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  SNS poveo hajku i na Olju Kovačević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

04. 12. 2015.

Autor: S. Đurić, I. Šaronjić Izvor: Kurir

SNS poveo hajku i na Olju Kovačević

SNS je nastavio hajku na novinare! Na meti ove stranke juče je bila i urednica RTS Olivera Kovačević, samo zato što je izjavila da „bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera", a ne samo Kurira.

Kovačevićeva je juče za portal Kurira rekla da bi, pored urednika i vlasnika tog dnevnog lista, na saslušanje trebalo da odu vlasnici još nekih medija.

Gde je druga strana? - Razumno bi bilo da su na informativni razgovor pozvani urednici i novinari Pinka, kao i urednik Informera, a ne samo jedna strana. Nadam se da se posao neće obaviti selektivno do kraja, mada ne verujem da će ova afera dobiti bilo kakav sudski epilog - izjavila je Kovačevićeva.

Ova izjava, međutim, izazvala je juče munjevitu reakciju SNS, koji je saopštio da je „brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS, u istražne radnje koje po nalogu tužilaštva, a u skladu sa zakonima Republike Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku skandalozno“.

Osim izjave koja joj nije po volji, vladajućoj stranci je po svoj prilici zasmetala i tema jučerašnje emisije Olivere Kovačević - sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane!

U nedostatku argumenata, SNS je pitao čak i kolika je zarada novinarke RTS!

Pitali i za zaradu

„SNS neće i ne želi da se meša u rad nadležnih državnih organa i institucija, ali ima pravo da zna kako se i na koji način troši novac građana Srbije. Kolika je mesečna zarada, ne plata, već zarada, Olivere Kovačević i koliko se novca uzima od poreskih obveznika Srbije da bi ona zastupala interese političke stranke koja je i hapsila i osuđivala vlasnika dnevnog lista Kurir, a danas bi da drži moralistička predavanja onima koji ništa od toga nisu uradili i koji samo žele da zakoni važe jednako za sve“, navodi se u saopštenju SNS.

Kovačevićeva nije želela da komentariše saopštenje naprednjaka.

Reagovanja - loša poruka vlasti

Ljiljana Smajlović, predsednica UNS - Novinari imaju pravo na mišljenje 

Olivera Kovačević ima pravo na svoje mišljenje. Ne vidim kako bi javno izrečeno mišljenje jedne novinarke moglo da predstavlja brutalni pritisak na rad istražnih organa.

Dragomir Anđelković, analitičar - Da prestanu prepucavanja

Došlo je vreme za deeskalaciju sukoba na srpskoj medijskoj sceni, kao i za smirivanje strasti na svim frontovima. Srbiji je, u okolnostima kad je domaćin samita i predsedava OEBS, potrebna atmosfera stabilnosti, a ne stalnih prepucavanja.

Aleksandra Jerkov, Demokratska stranka  - Strada svako ko kritikuje SNS

Već tri godine gledamo kako svako ko se na bilo koji način suprotstavi onome što SNS smatra za prihvatljivo strada. U ovoj zemlji nema nikog ko može da kaže nešto protiv SNS ili protivno onome što ova stranka misli, a da ne računa na to da će osveta biti strašna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi