Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  SMAJLOVIĆ O NAPADU SNS NA KOVAČEVIĆEVU: Kako mišljenje novinarke može da bude pritisak?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

03. 12. 2015.

Izvor: kurir.rs

SMAJLOVIĆ O NAPADU SNS NA KOVAČEVIĆEVU: Kako mišljenje novinarke može da bude pritisak?!

Predsednica UNS Ljiljana Smajlović kaže da mišljenje koje je urednica RTS Olivera Kovačević iznela u javnost nikako ne može da bude pritisak na istražne organe, kao što tvrdi SNS. "Olivera Kovačević ima pravo na svoje mišljenje. Ne vidim kako bi javno izrečeno mišljenje jedne novinarke moglo da predstavlja brutalni pritisak na rad istražnih organa", kaže Smajlović za Kurir.

Olivera Kovačević je izjavila da "bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira".

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala i emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane!

U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je "zarada novinarke RTS-a"!

Podsećamo, vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednik Milan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog navodnog izazivanja panike i nereda.

Ovakvim pritiscima i zastrašivanjem, vlast na nečuven način pokušava kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih urednika i novinara naše medijske kuće.

 

Komentari (3)

ostavi komentar
sub

05.12.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 12:11

Re:

Sta ispricaste, covece? Niste dobili dovoljno precizne instrukcije?

Odgovori
pet

04.12.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 18:02

pitanje

Dokle će sajt UNS-a biti žuti tabloid? Dajte malo dostojanstva profesiji Ljiljana.

Odgovori
pet

04.12.

2015.

BRANISLAV NIKOLICanonymous [neregistrovani] u 15:22

DA LI JE VUCICEVIC STVARNO SASLUSAN ?

Postovana Ljiljana, prelistah arhivu Informera i nigde ne nadjoh vest da je Vucicevic saslusan u policiji. Da bih obogatio slobodno penzionersko vreme pratim pisanja vecine stampanih medija,p a ni tu ne nadjoh potvrdu da je stvarno bio na saslusanju. Ne pravdam Oliveru Kovacevic, jer mi licno nije simpaticna, ali branim njeno pravo da iznese svoje licno misljenje. Ne odgovaraju istini tvrdnje nekih politicara da ne vrse pritisak na pravosudne organe. Naprotiv, nema dana a da ne cujemo misljenje politicara koji na najdirektniji nacin napadaju pravosudne organe. Ono sto me je zaprepastilo je prostacki nacin na koji se jedan novinar, uz to i glavni urednik Informera, obraca, preko svog lista, Oliveri Kovacevic. Bilo bi zaista posteno da svi novinari ustanu u odbranu licnosti koleginice koja je napadnuta na tako prostacki nacin.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi