Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Zgrabio je keš i strpao u torbu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

10. 11. 2015.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Zgrabio je keš i strpao u torbu

Vlasnik „Farmakoma" Miroslav Bogićević detaljno je u policiji ispričao kako je gazdi „Kurira" Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću, po nalogu Borisa Tadića, isplatio milion evra u kešu!

 

Prema dokumentaciji iz istrage u koju su urednici Informera juče imali uvid, Bogićević tvrdi da je taj milion isplatio u nekoliko rata.

Prva isplata od 700.000 evra bila je februara 2012. u tajkunovoj kancelariji u direkciji „Farmakoma" u Šapcu.

Samo keš, keš i keš!

Bogićević je u policiji ispitivan i na detektoru laži, koji je njegov iskaz potvrdio kao istinit, a inspektorima UKP je do najsitnijeg detalja opisao kako je platio milionski reket.

„Boris Tadić, Mild Rakić i Dušan Petrović (bivši ministar i najbliži saradnik B. Tadića) naložili su mi da gazdi 'Kurira' isplatim te pare kako bi nam on prepustio pravo nakupovinu 'Politike' i 'Novosti'... Rodić je insistirao da bude u kešu. To mi je bio problem, pitao sam da li može preko računa, ali oni nisu hteli ni da čuju ", ispričao je Bogićević policajcima. Na pitanje kako je, kada i gde isplaćivao keš, odgovorio je:

„Februara 2012. Aca Rodić je došao kod mene u Šabac sa Dušanom Bjelopetrovićem, došli su kod mene u kancelariju, u direkciju 'Farmakoma'... Trebalo je tada da im dam ceo milion, ali nisam imao odmah da im dam toliko. Spremio sam 700.000 evra, bili su svežnjevi od po 500 evra, svaki po 50.000. Četrnaest tih svežnjeva.

Pare su bile spakovane u veliku belu kovertu, onu najveću kovertu u koju se stavljaju nacrti i tehnička dokumentacija. Na koverti nije pisalo ništa, stajala je spremna na mom radnom stolu...", opisao je vlasnik „Farmakoma" i nastavio sa detaljnim iskazom:

„Kad su ušli u moju kancelariju, pozdravili smo se, ponudio sam ih pićem, kafom... Pokazao sam im na kovertu, a Aca Rodić je odmah, gotovo bez reći, zgrabio pare i strpao ih u crnu torbu, čini mi se da je bila kožna ta torba. Tu torbu je praznu Dule doneo sa sobom u kancelariju... Pitao sam ih onda da li ostatak od 300.000 evra mogu da im isplatim preko banke, na račun. Nisu hteli ni da čuju, rekli su da to ne dolazi u obzir i da njima treba samo keš..."

Ni kafu nisu popili

Prema rečima gazde „Farmakoma", Rodiću i Bjelopetroviću se žurilo da se po uzimanju keša izgube iz Šapca.

„Ponudio sam ih da idemo na ručak, ali nisu hteli! Rekli su da žure, da imaju obaveze u Beogradu... Nisu ni kafu do kraja popili. Na izlasku su mi rekli da što pre spremim ostatak para u kešu... Taj ostatak sam im dao u više navrata, u Beogradu. Nalazili smo se u kancelarijama i restoranima. Pare sam im uvek davao na ruke, u neobeleženim belim kovertama. Nikakva dokumentacija nije vođena...", ispričao je Bogićević.

Tražili su još pet miliona evra... Prema rečima Bogićevića, Rodić ga je godinama posle 2012. pritiskao i ucenjivao da mu isplati pet miliona evra koje mu je obećao Boris Tadić, iako za to nije bilo realnih osnova.

„Pritiskali su me, ucenjivali, pisali sve i svašta o meni samo da bi me naterali da im dam tih pet miliona. Nije ih zanimalo što nisam imao tolike pare. Čak su mi u jednom trenutku zapretili da će mi namestiti hapšenje!", ispričao je Bogićević policajcima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi