Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  "Rodićeva adresa u medijima - kršenje zakona"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

09. 11. 2015.

Izvor: B92

"Rodićeva adresa u medijima - kršenje zakona"

Upravni odbor Asocijacije medija upozorava da objavljivanje u medijima adresa stanovanja predstavlja kršenje zakona i prava na zaštitu ličnih podataka.

 

Osim toga, kako se navodi, objavljivanjem adrese predsednika Adria Media Grupe i potpredsednika Upravnog odbora Asocijacije medija Aleksandra Rodića najdirektnije se ugrožavanje njihove bezbednosti.

U trenutku kada se Rodiću i njegovoj porodici najdirektnije preti smrću, Upravni odbor najoštrije osuđuje ovakvo kršenje zakona i standarda novinarske profesije i traži od svih nadležnih organa da odmah preduzmu sve neophodne mere u cilju njihove zaštite.

Dnevne novine Informer u svom vikend izdanju objavile su tekst, a TV Pink prilog, u kojima se mogu videti adrese stanovanja Rodića i članova njegove porodice, što se može tumačiti kao svojevrstan poziv na linč.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi