Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Policija maltretirala ekipu Radio Goraždevca, pokušala da zapleni auto sa produkcijskom opremom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

02. 02. 2024.

Izvor: Radio Goraždevac

Policija maltretirala ekipu Radio Goraždevca, pokušala da zapleni auto sa produkcijskom opremom

Tokom jutrošnje intervencije Kosovske policije u Goraždevcu došlo je do incidenta sa ekipom Radio Goraždevca, kada je Kosovska policija pretresla automobil našoj ekipi koja je kretala na zadatak.

„Prišao mi je komandir stanice policije za region Peć Nuen Nikola i pitao me koji je naš auto. Rekao mi je da oni moraju da ga pretresu i da mu predam ključ u prisustvu dva svedoka, što sam i uradio“, rekao je glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević koji se policajcu uredno predstavio i objasnio gde idu, na šta mu je odgovoreno da moraju da čekaju pretres.

Nakon 20 minuta pripadnici Kosovske policije došli su u većem broju i krenuli sa pretresom.

„Naravno nisu našli ništa. Međutim, tu se postavlja jedno drugo pitanje, a to je vrlo drzak način na koji su se ophodili prema nama i pored legitimisanja. Kada su videli da u auto nema ništa sumnjivo rekli su nam da su morali da nas pretresu jer smo im izgledali sumnjivo“.

Dimitrijević napominje da je deo Kosovske policije, nakon upadu u zgradu PO upao i u prostorije Radio Goraždevca što je zabeleženo kamerom.

„Ovo je nečuveni postupak da policija maltretira novinare i pokuša da zapleni auto sa produkcijskom opremom. U Goraždevcu postoji policijska stanica, policija u Peći takođe zna da smo novinari, ali i pored toga odlučili su da nam na taj način demonstriraju neku vrstu sile. Došli smo do takvog stadijuma da je policiji sumnjivo sve što je srpsko, pa tako nije važno da li su u pitanju novinari koji rade svoj posao ili neko iz bilo kog drugog segmenta društva“, ističe Dimitrijević.

Redakcija Radio Goraždevca uputiće žalbu policijskom inspektoratu Kosova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi