Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS i UNS na Kosovu: Policija da pronađe ko je srušio ploču Slavuju i Pereniću, novinari da osude taj vandalizam
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

11. 12. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i UNS na Kosovu: Policija da pronađe ko je srušio ploču Slavuju i Pereniću, novinari da osude taj vandalizam

Skupština ogranka Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu održana danas u Gračanici traži da kosovska policija hitno pronađe ko je osmi put srušio i odneo obeležje sa mesta gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu poziva domaće i međunarodne novinarske organizacije da osude najnoviji slučaj skrnavljenja ploče na kojoj na srpskom i abanskom jeziku piše „Ovde su 21. avgusta 1998. godine otete naše kolege novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić – tražimo ih“.

Članovi Izborne skupštine UNS-a na Kosovu očekuju da Vlada Kosova, u skladu sa usvojenom Rezolucijom Evropske federacije novinara, formira međunarodnu komisiju za rešavanje ubistava i otmica 17 novinara na Kosovu koji su se desili od 1998. do 2005. godine.

Novinari, članovi UNS-a na Kosovu, zadužili su novoizabrano rukovodstvo da prioritet u njihovom radu bude borba protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi