Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  UNS i DNV: Policija da utvrdi ko je pratio novinarku VOICE-a Maju Živanović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

24. 06. 2016.

Izvor: UNS i DNV

UNS i DNV: Policija da utvrdi ko je pratio novinarku VOICE-a Maju Živanović

Udruženje novinara Srbije sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (UNS i DNV) traži od policije i tužilaštva da utvrde ko je pratio novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra VOICE iz Novog Sada Maju Živanović i da o rezultaitima istrage obaveste javnost.

„Jutros kada sam krenula na posao primetila sam da me prate dvojica ljudi. Sačekali su me u prolazu kod zgrade i krenuli za mnom. Obojica su u uvetu imala slušalice koje su bile povezane sa elektronskim uređajima. Jedan je bio crn sa zulufima i visok, dok je drugi bio niži. Menjala sam putanju i lokacije, vratila sam se i u stan. Kada sam ponovo izašla iz stana oni su opet bili ispred, čula sam kako kažu: 'Evo ih', jer sam išla sa kolegom. O ovom događaju tako postoje i svedoci, a deo sam snimila telefonom“, kaže za UNS Maja Živanović.

Slučaj je prijavljen Tužilaštvu i policiji u Novom Sadu. Predat je i video snimak koji je novinarka napravila. Maja Živanović sumnja da se ovo dešava zbog novinarkse teme koju istražuje.

„Ovo me je samo još više motivisalo da tu priču što pre završim“, dodaje Maja Živanović.

UNS i DNV podsećaju da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama onih na čije nezakonite poslove ukazuju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi