Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  Eržebet Pap Reljin nova predsednica DNV-UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

08. 06. 2016.

Izvor: UNS

Eržebet Pap Reljin nova predsednica DNV-UNS

Urednica emisije „Dokument“ na Radio-televiziji Vojvodine Eržebet Pap Reljin nova je predsednica Društva novinara Vojvodine (DNV-UNS), odlučeno je danas na Izbornoj skupštini u Novom Sadu. Na Izbornoj skupštini izabrani su i članovi Izvršnog odbora DNV-UNS-a: dopisnik Politike iz Sremske Mitrovice Miomir Filipović, snimatelj RTS-a iz Vršca Aleksandar Avramesku, novinar RTV-a Velimir Petrušić, dopisnica RTV-a iz Subotice Sandra Iršević, slobodni novinar Predrag Rava i novinar lista Hlas ljudu Oto Filip.

Dosadašnji predsednik DNV-UNS-a Predrag Ćurčija rekao je na Izbornoj skupštini da „do početka svog mandata pa do 2011. godine nije imao većih uspeha i da se bavio samo jednim pitanjem – dokazivanjem da je DNV koji je u sastavu UNS-a jedino izvorno društvo, a da se drugo novinarsko društvo lažno predstavlja“.

„Najznačajnijim uspehom smatram osnivanje Fondacije novinara Srema, Banata i Bačke koja je izgradila Dom novinara Vojvodine koji će pripasti svim novinarima“, rekao je Ćurčija.

DNV-UNS postoji u okviru UNS-a i najbrojnija je organizacija novinara na teritoriji Vojvodine sa više od 500 članova koji redovno izmiruju članarinu.

Komentari (6)

ostavi komentar
pet

10.06.

2016.

Младен Булут [neregistrovani] u 18:08

dnvojvodine@gmail.com

Алал вам вера на залагању за слободу говора и мишљења, борбу против цензуре и свеколику демократизацију друштвених односа када нисте смели да објавите мој одговор на клеветничку изјаву Петра Чурчије у присуству велике боркиње за новинарска права Љиљане Смајловић.

Odgovori
pet

10.06.

2016.

Mladen [neregistrovani] u 03:04

Pravi novinari su hrabri

Da ne zalazimo previše u njihove profesionalne kvalitete (moglo bi se naći mnogo boljih kandidata od njih), ovo dvoje novinara iz RTV Vojvodina nisu stali u odbranu svojih kolega koji su nedavno smenjeni po direktivi Srpske napredne stranke. Šta onda očekivati, kad su tako nesolidarni i gledaju svoja posla, da će se zalagati za prava i bolji položaj novinara u društvu?

Odgovori
čet

09.06.

2016.

Jovanka [neregistrovani] u 21:20

KG

TREBA MENJATI I RUKOVODSTVO UNS-a! TREBA DA DOSTOJNO PONESU ODGOVORNOST ZA MEDIJSKU KATAKLIZMU U SRBIJI!

Odgovori
čet

09.06.

2016.

Лела [neregistrovani] u 10:54

Лепа вест

Честитам. Новинарка за похвалу.

Odgovori
sre

08.06.

2016.

Član od 1984... [neregistrovani] u 22:00

A, zašto uopšte postoji?

Postojanje ovog Društva novinara Vojvodine (UNS) je besmisleno. Ono ne utiče na stavove koje UNS iznosi o događanjima u Vojvodini - ti stavovi su, uzgred, sasvim neznalački, ali su zato toliko navijački da je zavist NDNV i NUNS sasvim prirodna - a sopstvene izgleda da i nema. Ili ih, bar do sada, niko nije čuo. Profeseionalni "kalibar" novoizabranih ne obećava da će biti drugačije. Svojevremeno sam - i ne kajem se - vrlo revnosno učestvovao u razvlašćivanju DNV koje su vodili autonomaši i koje je radilo protiv jedinstva UNS, mislim da je vreme da se razvlaste i ovakav UNS i ovakvo DNV (UNS).

Odgovori
sre

08.06.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 18:55

Лажа и паралажа

Куд је ваш извор утекао па се под тим именом не помињете ни у статуту УНС-а, а поготову у једино меродавном регистру АПР-а!?



Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi