Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  Slova od baruta – UNS Vas poziva na premijeru dokumentarnog filma i tribinu o Svetozaru Markoviću Tozi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

16. 12. 2023.

Izvor: UNS

Slova od baruta – UNS Vas poziva na premijeru dokumentarnog filma i tribinu o Svetozaru Markoviću Tozi

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS) poziva novinare, studente novinarstva i sve zainteresovane na tribinu i projekciju filma o Svetozaru Markoviću Tozi, koje će biti održane 20. decembra, od 19 sati, u knjižari Bulevar Buks, Bulevar Mihajla Pupina 8 u Novom Sadu.

Pokretač i urednik brojnih listova u Vojvodini Toza Marković ubijen je pre 80 godina braneći novine koje je uređivao. Njegovi saborci nastavili su da štampaju i ilegalno dele "Slobodnu Vojvodinu", poslednji list koji je Toza pokrenuo, a koji je 1953. promenio ime u ,,Dnevnik“.

Zašto se danas, posebno u medijima, pravi otklon od antifašističke tradicije, zašto olako zaobaravljamo istinske heroje, zašto zaboravljamo novinare koji su rizikovali život radeći svoj posao - neka su od pitanja o kojima će govoriti radio voditelj Daško Milinović, urednik portala 021 Zoran Strika i sociolog i publicista Aleksej Kišjuhas. Moderator tribine biće novinar i sociolog Predrag Rava.

Skup će početi premijerom dokumentarnog filma "Slova od baruta" u režiji novinara i publiciste Miljana Vitomirovića.

Molimo vas da prisustvo potvrdite na mejl uns.dnv@gmail.com i navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju.

Tribina se realizuje u okviru projekta "Svetozar Marković Toza – Slova od baruta“" koji se sufinansira iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi