Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  Predavanje Darka Dozeta "Profesija fotoreporter" u Novom Sadu - prijave do 18. decembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

11. 12. 2023.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Predavanje Darka Dozeta "Profesija fotoreporter" u Novom Sadu - prijave do 18. decembra

Predavanje "Profesija fotoreporter", biće održana 19. decembra u 18.30 sati, u Novom Sadu, u prostorijama vojvođanskog ogranka Udruženja novinara Srbije (Bulevar Mihaila Pupina 6/III). Ova svojevrsna foto radionica namenjena je studentima i mladim ljudima koje zanima medijska fotografija.

Zbog ograničenog broja mesta potrebno je prijaviti učešće do 18. decembra na imejl uns.dnv@gmail.com.

Predavač je Darko Dozet, dugogodišnji fotoreporter "Dnevnika", Tanjuga i "Večernjih novosti" i član Udruženja novinara Srbije. Tokom svoje karijere Dozet je sarađivao sa vodećim svetskim novinskim agencijama.

Samostalne izložbe imao je u više od 50 gradova u Srbiji i inostranstvu. Autor je projekta „Koreni duše“, posvećenog Kosovu i Metohiji, te koautor projekta „Svedoci trajanja“, koji prikazuje  srpsku kulturnu baštinu u Republici Rumuniji.

Autor je foto monografije “Čuvari uspomena i svedoci istorije”, posvećene fotoreporterima od Drugog svetskog rata do danas, kao i fotomonografije „20 godina u jednoj sekundi“, posvećene svome profesionalnom radu.

Predavanja o novinskoj fotografiji po pozivu, u više navrata, držao je u Ruskom muzeju fotografije, Muzeju Vojvodine, na Univerzitetu u Novom Sadu i Fakultetu za menadžment Univerziteta Union.

Dobitnik je niza priznanja za rad i stvaralaštvo. Neke od najznačajnijih su: prva nagrada na Međunarodnom festivalu reportaže “Interfer” (2015) i proglašen je za najboljeg fotoreportera “Večernjih novosti” (2015), nagrada „Laza Kostić“ (2016), koju za fotografiju dodeljuje Udruženje novinara Srbije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi