Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Zašto ne objavljuju komentare?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 02. 2010.

Zašto ne objavljuju komentare?


Živimo u Kanadi već duži niz godina, ali i dalje pratimo politička dešavanja u Srbiji. Povod za moje obraćanje Vama, jer ne znam kojoj drugoj relevantnoj instanci bi se obratio, je postojeća blokada javnih glasila u Srbiji kada komentari koji se šalju tim glasilima nisu u duhu vladajuće politike.

Konkretno, povodom smenjivanja vladike Artemija sa mesta episkopa raško-prizrenskog napisao sam i poslao dva komentara u znak podrške vladiki Artemiju. Jedan „Politici“, i jedan internet servisu RTS-a. U oba komentara sam izneo svoje mišljenje o umešanosti aktuelne vlasti i predsednika Tadića u ova događanja i o umešanosti vlasti u delovanje crkve preko vladi bliskih episkopa. Potkrepio sam ih i sa više argumenata i naravno sve to na pristojnom nivou i bez vređanja bilo koga. Ni jedan moj komentar nije pušten od kako se to kaže „moderatora“.

Dakle mišljenje bez obzira da li je tačno ili nije, nije dozvoljeno da se javno iznese.

Da li to znači da je državna politika koju vodi sadašnja garnitura na vlasti ponovo ista ona protiv koje smo se borili u vreme Miloševića? Da li je ponovo na delu blokada medija protiv mišljenja nepovoljnih po vlast? Da li je to „Politika“ postaje opet onaj list koga sam prestao da čitam iz protesta početkom 90-ih kada je na drugoj stranici, ako se dobro sećam, do tog vremena uglednog lista izašao članak pod naslovom „Miting protiv Srbije nije uspeo“ koju je prvi put organizovala opozicija, kao i potonjih naručenih pisama čitalaca podrške režimu?

Zahvaljujem se na prostoru i vremenu.


S poštovanjem,

Dejan Ćurčin,
Ričmond, Britanska Kolumbija
Kanada

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi