Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Petnaest godina emisije „Prostor“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 01. 2021.

Izvor: UNS

Petnaest godina emisije „Prostor“

Emisija „Prostor“ koja se emituje na TV Pink 3, ali i nekoliko regionalnih i lokalnih televizija u Srbiji, autora i člana UNS-a Stanislava Stankića obeležava 15 godina postojanja.

Emisija se bavi temama iz oblasti uređenja ambijenta, industriskog dizajna, arhitekture, primenjene umetnosti, novih građevinskih tehnologija, oplemenjivanja eksterijera i enterijera.

„Teme su edukativne i zanimljive. Za petnaest godina rada obišao sam dvadesetak zemalja i snimio mnogo gradova i zanimljivih mesta. U rubrici 'Destinacije i gradovi' trudim se da dočaram prave utiske sa puta dajući informacije o istoriji, arhitekturi i korisnim savetima. Emisiju krase i reportaže o manje poznatim umetnicima, kao i opremanju prostora, dizajnu i sajamskim manifestacijama“, rekao je UNS-u Stanislav Stankić.

On ističe da je u prethodnih petnaest godina u radu doživeo mnoge lepe trenutke, ali da je bilo i onih teških.

„Mnogi mi zavide na putovanjima i misle da je to samo ’uključi-isključi kameru’, međutim, bilo je i teških trenutaka. Na primer, dok sam snimao u Turskoj i Bugarskoj bio sam napadnut. Čini mi se da sam u tim trenucima više brinuo za opremu nego za svoj život, a često sam se izlagao opasnostima da bih snimio dobar kadar. Takođe, pre dve godine sam imao poplavu u mestu gde živim i ostao sam bez kamere i jednog dela opreme. Sve teškoće sam nekako prebrodio i nisam prekidao emisiju“, kaže Stankić.

Iako nas je, kako ističe, korona sve sada omela i usporila, njegov plan je da u budućnosti iskoristi svoje znanje sa filma i prenese ga u emisiju.

„Želim da emisiju pretvorim u poluigranu formu. Nadam se da ćemo o tome pričati u nekom narednom jubileju“, kaže Stankić.

Emisija „Prostor“ nastala je u vreme kada je Stankić radio na TV Košava.

„Primetio sam da televizija nema takvu vrstu programa, a želja mi je bila da se više priblizi arhitektura i dizajn običnim ljudima. Radom na turističkim sadržajima, preneo sam tu temu i u emisiju. U rubrici destinacije i gradovi predstavljao sam istoriju i kulturu naroda. U početku emisija je bila više posvećena opremanju i arhitekturi. Vremenom sam proširio opseg teme, tako da je ta raznolikost doprinela kvalitetu emisije“, zaključuje Stankić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi