Novinarske anegdote
30. 03. 2011.
Gurmanska dijeta
Gabaritni Tanjugovac Miloš Petković, zvani Miša Petak, koji je za sebe govorio da je nalik na sremski begeš, jer je voleo da jede sve dok mu se koža ne zategne (nije ga mrzelo, dok je bio mlađi, da sredom sedne u voz i ode u Vrdnik, samo zbog toga što mu je majka tog dana kuvala đavolje ukusan crveni pasulj), danima je bio snužden i mrzovoljan.
- Šta ti je Mišel, što si se umusio k'o pokisli pevac gološijan?
- Pusti me, bre, Dragov'ne, ne sedaj mi na muku, ubi me ova prokleta, rigorozna dijeta - ubica, uginuću, lipsaću i izumreti načisto - k'o Hazari.
- Glavu gore, Mišel, imam recept za gurmansku dijetu - u veliki tiganj nareži po' kaiša debele slanine „sapunjare“, nalupaj desetak jaja i dijetalnu kajganu isprži na – zejtinu!
Mišelu se „dijeta“ mnogo dopala, svima ju je preporučivao i grohotom se smejao, čak i kada smo ga svi iz privredne rubrike, u parku preko puta Tanjuga, onolikog ljuljali u dečjoj ljuljaški i klackali na klackalici.
Anegdotu zapisao urednik u Tanjugu Dragovan Laza - Lazarević
U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs
Komentari (0)
ostavi komentarNema komentara.