Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиво понашање средњошколаца према новинарима у Лесковцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 03. 2020.

Извор: УНС

УНС: Неприхватљиво понашање средњошколаца према новинарима у Лесковцу

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује физички напад и вређање новинара портала Југмедиа и дописница новинских агенција Бета и ФоНет на новинарском задатку у центру Лесковца док су извештавали са протеста средњошколаца против Параде поноса у том граду.

Заменик главног уредника портала Југмедиа Драган Маринковић потврдио је за УНС да су средњошколци на скупу викали на колеге, вређали их, псовали, а да је њега један од демонстраната одгурнуо када је покушао да их фотографише.

„Насрнули су на дописницу Бете, а колегиницу из ФоНета су псовали. Осетио сам ударац у леву потколеницу, а затим сам пао. У ургентном центру су констатоване лакше повреде. Полицији сам дао изјаву“, рекао је УНС-у Маринковић.

УНС истовремено је изненађен и забринут због понашања малолетника на протесту који није пријављен и очекује да њихови родитељи и професори отворено разговарају са својом децом и ученицима о овом немилом инциденту.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

02.03.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 22:03

NVO

JuKomendija je NVO, kao i Jugpres. Inace samo to dvoje novinara dobijaju pretnje i neko nasrce na njih. Poslednjih 5-6 godina samo se njima preti pored toliko novinara u Leskovcu i okolini. Reakcija UNS-a je pravovremena, ali treba videti sta je sa to dvoje koje pokusavaju da se bave ovom casnom profesijom kakvo je novinarstvo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси