Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Напад на новинаре и полицију у Лесковцу, на протесту средњошколаца због прајда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2020.

Аутор: Бета Извор: Н1

Напад на новинаре и полицију у Лесковцу, на протесту средњошколаца због прајда

Око 200 средњошколаца окупило се око поднева у центру Лесковца на протесту против наводно најављене Параде поноса у том граду, а на скупу, који обезбеђује полиција, нападнути су новинар Југ медије и дописница Агенције Бета. Јужне вести преносе да су окупљени насрнули и на полицију.

Физички је нападнут и оборен на тротоар новинар регионалног портала Југ медија, јер је покушао да фотографише учеснике скупа, а насрнули су и на дописницу Бете која је скуп снимала телефоном. Полиција је брзо реаговала и привела једног младића због тог напада.

Док је фотографисао масу малолетника која је уз повике “Пе**р овде неће шетати” и “Убиј пе**ра”, новинара локалног портала Драгана Маринковића одгурнуо је један од демонстраната, пишу Јужне вести.

Група се затим окупила испред Лесковачког културног центра, а након скандирања истих парола, јајима гађала комби полицијске патроле.

Група младића чак је и насрнула на полицајце који су легитимисали особу која је новинара гурнула са клупе, а иста група је касније добацивала новинарима и називала их погрдним именима, наводи тај портал.

На питање дописнице агенције Бета ко их је окупио, ученици нису хтели да одговоре.

Демонстранти су кренули у шетњу од хотела “Београд” и уз погрдна скандирања ишли Булеваром ослобођења. Нико од окупљених није желео да даје изјаве, нити да каже ко их је организовао. Јужне вести наводе да у полицији кажу да званичних пријављивања скупова није било.

Претпоставља се да је до протеста дошло јер је у недељу касно увече на друштвеној мрежи Фејсбук објављено да ће у Лесковцу данас у 13 часова бити организована Парада поноса. Иза тога су се појавили постови са позивом на окупљање младих који би спречили одржавање наводно заказане параде.

Удружења која се баве заштитом права угрожених група у Лесковцу агенцији Бета су рекли да је информација о новодној Паради поноса лажна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси