Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиво ограничавање реемитовања српских канала у Црној Гори
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 02. 2020.

УНС: Неприхватљиво ограничавање реемитовања српских канала у Црној Гори

Удружење новинара Србије сматра неприхватљивом одлуку Савета Агенције за електронске медије Црне Горе да ограничи реемитовање програмских садржаја који се приказују на ТВ Хепи и ТВ Пинк М из Србије зато што се тиме крше Европска конвенција о прекограничној телевизији и Директива о аудио-визуелним медијским услугама.

Савет Агенције за електронске медије Црне Горе јуче је обавестио јавност да је донео одлуку да ће у Црној Гори на три месеца бити ограничено реемитовање четири емисије ТВ Хепи и ТВ Пинк М из Србије јер се у њима „промовише мржња, нетрпељивост и дискриминација према припадницима црногорске националности“.

УНС истиче да сви приговори на програм који се реемитује морају бити решавани са регулатором државе која је дала дозволу телевизији чије се програм реемитује у Црној Гори.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси