Насловна  |  Саопштења  |  УНС упозорио скупштински одбор: Један од предлагача за Савет РЕМ-а не испуњава услов
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 02. 2020.

Извор: УНС

УНС упозорио скупштински одбор: Један од предлагача за Савет РЕМ-а не испуњава услов

Удружење новинара Србије (УНС) упутило је упозорење председнику и члановима скупштинског Одбора за културу и информисање да Друштво новинара Војводине (ДНВ) не може кандидовати члана Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) јер не испуњава законске услове.

ДНВ нема 500 чланова, што овлашћени предлагачи морају да имају према Закону о електронским медијима, а председник и чланови Одбора за културу и информисање Народне Скупштине ту чињеницу треба да имају у виду када данас буду утврђивали листу овлашћених предлагача и њихових кандидата за члана Савета РЕМ-а. 

Као доказ за ову тврдњу УНС је приложио одговор који је априла прошле године дао председник ДНВ-а Петар Кочић да је чланарину измирило 236 чланова, а да је 40 ослобођено плаћања.

УНС је председнику и члановима Одбора за културу и информисање уз писмо упозорења приложио и Статут ДНВ-а из којег се види да је за чланство у ДНВ-у потребно измирити чланарину за претходну или текућу годину.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси