Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Шутановац да објави чињенице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 10. 2011.

УНС: Шутановац да објави чињенице

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од министра одбране Драгана Шутановца да јавно обелодани чињенице о оружаним инцидентима на Јарињу којим његово министарство располаже.

Поводом најновије изјаве министра одбране да медијска прича о Јарињу није „потпуно тачна“ и да је „пласирана под јаким емоцијама“, УНС подсећа министра да јавност у Србији од његовог министарства не очекује медијску анализу већ подробне и правовремене информације о томе како су страдали Срби на прелазу Јариње.

УНС још једном подсећа да је генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен 3. октобра у Бриселу изјавио да је НАТО „војним каналима доставио српској страни све информације“ у вези са недавним сукобом Срба и припадника КФОР-а на северу Косова. Познато је да војници КФОР-а снимају све што се дешава на прелазима.

Уместо да грађанима Србије саопшти податке о рањавању српских грађана од стране снага НАТО, министар Шутановац данас саопштава да је „истина негде између“. УНС подсећа да министар одбране нема монопол на истину и да је власт дужна да полаже рачуне грађанима уместо да од њих крије податке. Грађани ће сами проценити шта је истина када пред собом буду имали све релевантне чињенице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси