Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Ђиласова кривична пријава против уредника „Информера“ неприхватљива
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 10. 2018.

УНС: Ђиласова кривична пријава против уредника „Информера“ неприхватљива

Удружење новинара Србије (УНС) сматра да је кривична пријава бившег градоначелника Београда и једног од оснивача Савеза за Србију Драгана Ђиласа против уредника листа „Информера“ Драгана Ј. Вучићевића и Александра Игњатовића, притисак на овај медиј. УНС истиче да политичари треба да се уздрже од кривичних пријава против медија и да заштиту својих права и интереса остварују у парничном поступку.

Подсетимо, Ђилас је у Вишем јавном тужилаштву у Београду поднео кривичну пријаву против уредника „Информера“, због, како је навео, говора мржње.

У пријави се наводи, како су медији писали, да су уредници овог листа објављивањем текстова, „извршили кривично дело 'расна и друга дискриминација' из члана 387 став 4 Кривичног законика за који је запрећена казна до три године затвора." 

УНС подсећа да су се новинари и медији изборили за укидање затворске казне за клевету и да кривична пријава Ђиласа против уредника медија представља само покушај да се на други начин новинарима прети казном затвора. 

Коментари (7)

Остави коментар
уто

06.11.

2018.

Mirjana [нерегистровани] у 17:09

Bili ste nekada sjajni

Da ne znam sta se valja ispod ovog saopstenja stidela bih se sto sam clan sada mislim nekada dobrog udruzenja. To sto se Djilas manje voli od Vucicevica i Informera nije razlog da ovako branite tabloid koji siri neistine i vredja svakog koga stigne. Zasto to radite?

Одговори
чет

01.11.

2018.

Sale [нерегистровани] у 21:51

Sramota

Sramotno saopštenje u odbranu vučićevog partijskog glasila (ne lista ili novine) za koje nije problem što postoji i za koga radi, ali jeste problem , i to veliki, kako radi, a radi tako da u iole pravnoj državi zbog takvog rada ne bi moglo da postoji.
Za zaboravne, taj vičićev glasnik je fanrika lažnih vesti - isto ono glasilo koje je više puta najavljivalo da "lažne patriote spremaju državni udar", "krvavo cepanje Srbije", "vučićevo ubistvo"...koje je imenovalo buduće "počinioce", koje je objavilo da hrvatska predsednica igra u porno filmovima i to čak ilustrovalo fotografijama, koje svakodnevno proglašava izdajnicima apsolutno sve koji ne podržavaju vučića...

Одговори
сре

17.10.

2018.

Vesna [нерегистровани] у 21:38

Dno dna

Stidim se ovakvog stava UNS-a! Što ne reagujete na tekstove, izjave, govor mržnje, pretnje, uvrede, izmišljotine, izazivanje panike među građanima, neistine... koje Dragan J. Vučićević svakodnevno objavljuje, izgovora, širi u javnosti zloupotrebljavajući medije. Vučićević je i UNS (neke ljude u Udruženju?) verovatno ucenio da bi ga ovako "štitili".

Одговори
сре

17.10.

2018.

radeta [нерегистровани] у 18:52

prelistavanje kodeksa novinara srbije

Zaista, koje UNS zapravo vrednosti brani? Iza kojih vrednosti stoji?

Одговори
сре

17.10.

2018.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 18:04

А потпис?

Правила коментарисања драге колеге су и да испод сваког коментара стоји име и презиме коментатора или барем потпис- Колегијум, што се, познато вам је ако сте новинари, често злоупотребљава.
Због тога, храбро у коментарисање, али и потпис испод коментара!

Одговори
сре

17.10.

2018.

Milos [нерегистровани] у 00:32

pravila komentarisanja

“Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.“

Pa zašto neće biti objavljeni, upravo ste opisali naslovnu stranu Informera koji branite :)

Одговори
сре

17.10.

2018.

Milos [нерегистровани] у 00:30

Sram vas bilo

Pa za klevetu možda nema zatvorske kazne ali za dela iz optužbe ima. Laž i kleveta nisu isto što i poziv na linč. A vas da je sramota kakvu “perjanicu” novinarstva ste našli da branite. Sreća te Internet ne zaboravlja pa će ovo ostati dokaz vaše večne sramote jednom kad se ovo ludilo okonča.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси