Насловна  |  Саопштења  |  Скандалозна најава отказа у Суботичким новинама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 05. 2010.

Скандалозна најава отказа у Суботичким новинама


Удружење новинара Србије (УНС) сматра као неприхватљиву најаву власника Суботичких новина да отпусти петоро запослених радника и хонорараца и убудуће исплаћује минималне зараде.

Пословодство ове куће тражило је од запослених и хонорараца да се појединачно изјасне јесу ли у штрајку или не, па УНС овај потез пословодства доживљава као притисак на новинаре. У Суботичким новинама плате и хонорари касне више месеци, а значајан део запослених налази се у озбиљним финансијским проблемима. Осим тога, предузеће има озбиљна дуговања, која отежавају не само темпо надокнаде заосталих плата, него и исплату текућих.

УНС сматра да Суботичке новине, иначе лист са најдужом традицијом на северу Србије, на руб економског опстанка нису довели новинари, него лоше руковођење овом медијском кућом. Због тога новинари Суботичких новина не треба да буду међу економским и социјалним жртвама неодговорног пословања.

УНС од конзорцијума „Војводина инфо“ очекује социјално одговоран приступ, када је ситуација у Суботичким новинама у питању.

УНС сматра да није само у интересу конзорцијума „Војводина инфо“ да Суботичке новине доживе економски и професионални опоравак. УНС истиче да су квалитетне Суботичке новине јавни интерес Суботичана, који их читају деценијама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси